Progeszteron kúpot lehet bőrre kenni?
NEM!!
Pont azért kapsz hüvelykúpot, mert az "helyben hat", a nyálkahártyán át könnyen, gyorsan felszívódik.
A bőrre kenve egyáltalán nem úgy szívódik fel, mintha a nyálkahártyán át történne. Esetleg hagyd, hogy elolvadjon a nyelved alatt, azt talán hasonlóan hat, bár így nem ott a legtöményebb, ahol kell...
Egyébként kifejtenéd, hogy miért nem tudod rendeltetésszerűen használni?
Múltkor nem értettem, hogy a nődokim miért hangsúlyozza ki, hogy a fertőzésre felírt hüvelykúpot a hüvelybe kell felhelyezni este lefekvés előtt. Elmondta már kétszer, én meg finoman visszakérdeztem, hogy ezt miért hangsúlyozza ennyiszer. Erre mondta, hogy egy hete az egyik páciens felhívta sírva, hogy ő bármit megtesz a gyerekért, de több olyan gyógyszert nem tud este elszopogatni amit felírt (én is azt kaptam). A dokim nem értette, hogy mi van. Erre kiderült, hogy a hüvelykúpot a nő este "bevette" és szenvedett vele, mert lenyelni nem merte egyszerre, mert a tájékoztatón szerepelt, hogy lehetőleg ne folyjon ki, legyen ideje felszívódni. Csak azt nézte be a páciens, hogy a hüvelyben nem a szájban.
Nem akartam hinni a fulemnek. De amikor ilyen kérdést olvasok, akkor rájövök, hogy de tényleg annak emberek, akik ezt komolyan gondolják.
Jesszus 3mas 😱
Akkor értem a patikus miért mondja el minden alkalommal h az utrogestan hüvelykapszulát a hüvelybe kell tenni.
Képzeljétek el, hogy lehet bőrre kenni! Méghozzá meddőségi központ szakorvosa mondta, megkérdeztem!
Attól még, hogy más, máshogy gondolkodik, mint ti, még nem biztos, hogy hülye is!!!!
Létezik tudjátok természetes Progeszteron krém is......-amit bőrre kell kenni! Ebből indultam ki...
Aztán ha nem tudnátok, létezik egy olyan Progeszteron kúp is, amit lehet hüvelyben is használni, illetve gyógyszerként lenyelve is!!! Nah? Akkor biztos én vagyok a hülye...
Valóban, ha bőr felszínére kened, picit később szívódik csak fel, mintha hüvelyben, nyálkahártyán keresztül! Gyomorban pedig mindegyiknek a legrosszabb a felszívódása!
Ha tudnátok, MINDEN méreganyagnak (ugyanúgy jó hatóanyagnak is) a bőrön keresztül a legjobb a felszívódása!!!!
Mi nők ezért vagyunk telis-tele mindenféle méreggel, ezért van annyi ösztrogén-dominancia, meddőség!!!
És ezeket nem én találom ki...
Ennyi év sikertelen küzdelem árán, rengeteget olvastam utána dolgoknak...
De ( csak úgy zárójelben megjegyzem) kezdetektől fogva bőrre kentem a progeszteront, amúgy 5 hetes kismama vagyok.ll
Azért köszönöm a jóízű hozzászólásokat...
Valamelyik kérdezőnek a válaszom pedig annyi, hogy amennyi kúpot én már dugdostam magamnak!...- ember legyen, aki végigcsinálja!!! Hogy a hónap minden napján betétcserékkel, kifolydogáló kúp-maradványokkal élni és szeretkezni....- ebből lett elegem... Ezért bőrre kentem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!