Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhesseg-Magnezium? Most...

Terhesseg-Magnezium? Most kell szedni vagy nem? A ti orvosotok mit mond?

Figyelt kérdés

Azzal kezdenem,hogy az Egyesult Kiralysagban elek, rendszeresen szedtem magneziumot, mert enyhebbek voltak a menstruacios fajdalmaim, es a fardtsagon is segitett. Mikor kiderult hogy terhes vagyok, azt mondta a haziorvos, hogy ne szedjem, mert nem jo a babanak a tul sok magnezium. Abbahagytam.

Mikor hazamentunk, ellatogattam az otthoni magan nogyogyaszomhoz, aki terhesvitamin mellett napi 1000-1500mg magnezium szedeset javasolta, felsorolt egy egesz litaniat, hogy mi mindenre jo, hoztam is otthonrol Magnerotot, szedtem szorgalmasan, most azonban elfogyott.

Probalnek itt beszerezni. A gyogyszertarban nem adnak semmit, mert tehes vagyok, kerdezzem meg a haziorvost, a terhesgondozok szinten a haziorvoshoz kuldenek, de az meg ugye nem ad semmit...

Probalkoztam tehessegi forumokon, terhesgondozo info vonalakon, de mindenhol azt mondjak, hogy nem jo a sok magnezium, ne szedjek tobbet, mint ami a terhes vitaminban van...

interneten rakeresve azonban regeteg tanulmany van,ami az otthoni dokit tamasztja ala, bar sehol nem ajanlanak 1000-1500mg napi adagot, csak 200mg+ami a terhes vitaminban van.

Kinek mit mond az oros?

2016. aug. 4. 14:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Gratulálok a könnyű szülésekhez, de ennek a magnéziumhoz semmi köze nem volt, az biztos.

2016. aug. 4. 15:52
 12/20 anonim ***** válasza:
72%

nem is azért írtam.

Itt azt mondják, hogy azért nem szabad szedni, mert nem érzed meg tőle a fájásokat. 36. hét után már nem javasolják.

Az igaz, hogy infúzióban adják azoknak, akik huszon pár hetesen görcsöléssel mennek a kórházba be, hogy leállítsák a vajúdást, de azért írtam, hogy végig szedve nagy dózisban sem volt ilyesmire tapasztalatom, csak az előnyét tudom sorolni. Szerintem szedd bátran, menni fog a hasad tőle, ha túl sok lesz.

2016. aug. 4. 16:00
 13/20 anonim ***** válasza:
Szia, nekem azt mondta a midwife, hogy nyugodtan szedhetek magneziumot, az utolso honapban hagyjam abba. Sima sainsburys-et szedek, a kutyat nem erdekli, hogy milyen vitaminnal setalok ki a boltbol, nem kell megkerdezni senkit. omega 3-mal is igy vagyok.
2016. aug. 4. 19:38
 14/20 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem megy mindenki hasa tőle, túladagilni meg nem jó még ezt sem.

Nemrég volt egy műtétem terhesen.

Előtte magnézium infúziót kaptam, hogy nehogy görcsöljön a méhem.

Bent volt egy kismama visszatartáson, egyszerre kaptuk az infúziót.

Én rosszul lettem.

A nővér mondta, hogy dupláját adták nekem, mint aki visszatartáson volt.

Hasmenésnek viszont nyoma nem volt...

2016. aug. 4. 21:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Akkor megy az ember hasa a magneziumtol, ha tul sokat szed be.
2016. aug. 4. 21:41
 16/20 A kérdező kommentje:

19.38

Engem a midwife (tobbet is kerdeztem) a GP-hez kuldott, az meg nem ad. Tegnap felhivtam megint, mert egesz nap nagyon varadt voltam, semmit nem birtam csinalni, annyiba ment volna bele, hogy elkuld vervetelre, ha alacsony a magnezium szint, akkor ad, de semmi mas esetben...

Van itt 10 precre egy Holland&Barrat, elsetaltam es vettem. Csak 250 mg-os, ma reggel vettem be az elsot, de mar virulok... :-)

2016. aug. 5. 11:07
 17/20 anonim ***** válasza:

Akkor újra írom: soha nem kaptam hasmenést a magnéziumtól, akkor sem, amikor 8 grammot belém nyomtak egy óra alatt, tehát nem mg-ot!

Viszont rosszul lettem tőle.

Ezért is van maximalizálva a napi beszedhető adag.

Kedves Kérdező, a 250 mg-osból beszedhetsz, amennyit akarsz, azt túl sem bírod adagolni.

Viszont hogy egy darabtól kivirultál, az placebo.

Bár végeredmény szempontjából Így is jó.

Boldog babavárást!

2016. aug. 5. 11:20
 18/20 anonim ***** válasza:
19:38 vagyok. neha az a az erzesem, hogy az itteni gp-knel a hazibeteg.hu is okosabb... es ezt nem rosszindulatbol irom. A mi gp-nk nagyon rendes, de ha emergencyben mashoz jutok, csak fogom a fejem... [link] en ezt szedem, 365 mg, es soha nem volt hasmenesem (bar szedem a vasat ugye, es lehet az kompenzal...) Van, hogy napi2-3-at is beszedek, ma pl.: sokat takaritottam, meleg is van, eleve kettovel kezdtema napot.
2016. aug. 5. 14:42
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Az ég világon semmit nem szedtem se 10 éve se most. A dokim szerint a terhesvitamintól akkora lesz a babám mint egy felfújt ló. Magnéziumot sosem kínált.

Jól vagyok, jó a vérképem babám jol van. Egészségesen táplálkozom és ennyi.

Boldog babavárást!

20hkm

2016. aug. 7. 23:10
 20/20 anonim ***** válasza:
Nezd, en egeszsegesen taplalkoznek, ha nem hanynek ki mindent meg most is, a 21. heten. Orulok ha egy kis piritos lemegy, de szuksegem van a vitaminokra. A megnezium pedig gorcsoldo, orulok, ha Te nem kemenyedsz, de van, aki erre hajlamosabb. Sajnos napi 10 orat dolgozom meg mindig (Angliaban nem tappenzeznek az emberek), mellette ket gyereket nevelek, nem birom kimelni magam. Az pedig tizeneve megdolt teoria, hogy a vitamintol lesznek nagyok a babak, ezt az orvosod igazan tudhatna. A nagy baba genetika vagy terhessegi cukor kerdese.
2016. aug. 8. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!