Budapesten van a genetikai UHV vizsgálat, mennyire fontos elmenni 22 évesen?
v-nélkül? nagyon fontos! még a baba ujjacskáit is megszámolják, megnézik az agyát, a veséjét, hogy telítődik-e a gyomra.
hidd el, ami ebben az országban ingyen van, annak nagyon fontos szerepe van. a fizetős, mondjuk az integrált teszten lehet vitatkozni, de amit az oep fizet, az tényleg nagyon indokolt
Igen fontos.
Genetikai betegséggel születő babák 70-80%át fiatal huszonéves anyák hozzák világra mert a koruk miatt azt gondolják nem fontos elmenni genetikai szűrésre, így már csak vagy túl későn vagy csak a szülésnél derül ki a betegség.
S bár tényleg nagyobb a rizikó idősebben a beteg babára, mégis kevesebb az olyan eset hogy pl 30 feletti beteg babát szül, mert időben elmegy genetikai vizsgálatra és ha nagy baj van megszakítatja a terhességet így nem születik meg a beteg gyermek.
Tehát mindenképp menjél el.
Én 23 évesen szültem a lányom. Mindkét genetikai (1 és 20 hetes) felutaztam pestre (~200 km), hogy a legjobb helyen csináltassam meg, hogy a legtutibb legyen az eredmény. Nem tb alapon, magánban mentem,de ennyit megért, hogy tudjam teljesen egészséges a babám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!