Ikrekkel kombi teszt vagy 4D? Ikres anyukák mit csináltatok?
Olvasgattam az első kombinált tesztről nem értem. Vérvételt fals lehet, ettől leveszik? Nektek levették? És tb-re lehet csináltatni? Erre beutaló kell?
Ha maganba megyek akkor 30-40 000 Ft jól látom?
Vagy menjek 4D-re? Az megfelelő a vizsgálatnak?
Bp.-n Melyiket ajánljátok? Köszönöm! Első babák!
nőgyógyászodat kérdezd meg!
én nem hallottam arról, hogy fals lenne ikreknél, hiszen a kombin nem őket nézik, hanem a te esélyeidet arra, hogy beteg gyereked legyen, ehhez jön egy 4D-s Uh, ahol a babát nézik és a kettő kombinációjából lesz egy arány.
ezt lehet még fokozni, ha a 16. héten is vesznek vért, az pontosítja.
ez nem tb támogatott vizsgálat már vagy 5 éve, de 35 felett kevesebbe kerül. margitban 17.000.-, ez elég drága szerintem, nem tudom hova tartozol. ha annak nem jó az eredménye, akkor van még egy 13.000.- vizsgálat, így lesz 30.000.- ebben benne van a 12. héten egy 4D vizsgálat és ha fizted a 16. heti vérvételt, akkor 18. héten is 4D-vel is megnézik a babát
Köszönöm, nyilvan meg fogom kérdezni, ha odajutok. Addig tapasztalatot gyűjtenék ikres anyukáktól.
Más a verteszt eredménye, mivel nekünk magasabbak az értékeink, a hcg is eltér 😊
4D-n voltunk 25 és 26 hetesen az ikrekkel.
Kombinált teszt is volt, ami akkoriban ingyenes volt nálunk.
Igaz, én több mint négy éve szültem ikreket, de nekünk nem ajánlották a vértesztet, mert két babánál mások az eredmények, nehéz megmondani, hogy miért van esetleg eltérés. A másik meg, ha esetleg az egyik beteg, skkor mit csinálsz...? Azt is monddta, hogy ha kellene, később az amniot és a chbiopsziát sem javasolja, mert ikreknél a kockézata nagyobb az ilyen vizsgálatoknak.
4D-re sem mentünk el, azt én nem szerettem volna. Viszont voltunk magzati szív ultrahangon kétszer is a legjobb szakinál az országban, mivel az első gyerekem szívbeteg volt (szerencsére ők nem lettek azok). 36 évesen szültem amúgy.
Azt mondjuk nem értem,hogyha valakinek nem ikrei vannak és lövése sincs a témáról minek ír??? És még kérdőjelezik is...
Nem csinálják meg a vertesztet ikrekkel. Megkérdeztem.
Köszönöm akik értették a kérdést és írtak! Jól tudtuk 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!