Milyen változások vannak/voltak az elmúlt 4 évben a terhesgondozásban?
a védőnő mindent elmond az adminisztrációval kapcsolatban, őt keresd fel ha a nőgyógyász odaadta a leletet a terhesség megállapításról. ő elmondja majd ki utal be és hova, mikor milyen vizsgálatok vannak.
ami változás, hogy a 16. heti AFP kikerült már a rendszerből, nem csinálják már azt a vérvételt.
Köszönöm a válaszokat!
Védőnőhöz nem szeretnék még menni, az okokat most nem részletezném.
Két gyereket szültem (2008-ban, és 2012-ben), egyiknél sem voltam a háziorvosnál, csak a belgyógyásznál, fogorvosnál, vérvételen, na meg persze a nőgyógyászomnál. :)
A 12. vérvétel fizetős? Melyik része?
ha szeretnéd a kombinált vagy az integrált tesztet, azokért fizetni kell. ezek tehát nem a laboros vérvételek, hanem a babára vonatkozó genetikai vérvételek...ha idősebb vagy már, esetleg volt rendellenesség a családban, érdemes levetetni a vért. nálunk 15 000 Ft a kombinált és 25.000 Ft az integrált (utóbbi kicsit komplexebb).
a háziorvos adja többek között a terhesállományba vételről szóló igazolást, szóval már csak a csed miatt sem árt felkeresni. nálunk csak ő adhat beutalót ekgra, laborra, a nőgyógyász ilyet nem adhat.
Értem, köszönöm.
Eddig a nőgyógyász adott mindenhez beutalót, kár, hogy már nem így van. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!