Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhességi cukorbeteg kismamák...

Terhességi cukorbeteg kismamák, mennyire kell aggódnom?

Figyelt kérdés

Inzulinos cukorbeteg lettem most a második várandósságom alatt, jó sokára sikerült beállítani az inzulint a kórházban, azóta pedig folyamatosan romlanak itthon is a reggeli értékek. Most 34 hetes vagyok. Kéthetente kell diabetológiára mennem, ebben a legutóbbi két hétben egyszer már telefonon is konzultáltunk az orvossal, újabb két egységgel kellett emelnem a reggeli inzulint, hogy ne menjen 7 fölé a reggeli utáni, de most megint ugyanott tartok. Hétfőn megyek legközelebb, biztos, hogy újra emelni kell majd.

A kérdésem az lenne, hogy ha néhány napon át reggeli után 7,3-7,5 körüli értékeket mérek, az nagyon ártalmas a babának? Azonnal emeljem inkább az inzulint? Nálatok hányadik hétig romlottak (ha romlottak) az értékek, és mikor álltak be stabilan?

AZt még le kell írnom, hogy reggelire (is) szigorúan csak lassú felszívódású CH-kat fogyasztok, az orvos által megadott mennyiségben, sem tejtermék, sem egy g-nyi fehér liszt nincs a reggelimben, és mindig eszem mellé retket, uborkát, ami éppen van itthon. Nem diétahiba miatt magasak az értékeim:( Sétálni vagy tornázni közvetlenül reggeli után a 60 perces mérésig nem tudok, mert a kislányomat indítom el ilyenkor az iskolába, a férjem ekkor már nincs itthon.

2016. febr. 4. 12:01
 1/1 indigoh ***** válasza:

Szia,

nekem is hasonloak voltak az ertekeim, ha ettem, ha nem ettem, akkor is magas volt a reggelim.

A 200-as ch dietat onkenyesen lecsokkentettem 150-re, mert nem birtam annyit enni, h meglegyen a 200 ch.

A doki mindig megnezte az etkezesi naplomat, jol etkeztem, folytatnom kellett a magas ertekek ellenere is, viszont, ha nem ettem, jol leszidott. Azt mondta, vannak ilyen alkatu emberek, akiknek magas a reggeli ertek. (A tobbi mindig jo volt.)

A terhesseg vege fele pedig amugy is romlanak az eredmenyek, ezert nekem is emelte folyamatosan, majd ejszakara is kellett volna, ha bennmarad a pici.

Ne aggodj, az UH-n kulonosen figyelnek a cukrosoknal a mehlepeny allapotara, ha elkezdene oregedni, szolni fognak.

Nekem mar az elejetol egy hettel nagyobbra saccoltak a babat, kerdezte is az UH-s doki, hogy nem vagyok-e cukros.

Hogy a cukor hatasara-e, vagy sem, a babam kibujt a 35. heten. Jol megijedtunk, de szerencsere egeszseges, csak zsir nem volt a bore alatt. Aztan szepen cseperedik, hamar feltoltotte a raktarakat, stramm kis 15 honapos legeny. :)

A nagy-nagy pozitivuma a cukornak, h igaz, tulsulyosan kezdtem a terhesseget es van meg mit leadnom de a dieta kovetkezmenyekent konnyebb voltam a szules utan, mint amikor babas lettem :)

2016. febr. 10. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!