Terhes kiskönyv mennyire kötelező?
35 hetes terhes vagyok, orvoshoz rendszeresen járok, minden vizsgálatom/szűrésem megvan abban a kórházban, ahol nem sokára szülni fogok.
A védőnő viszont katasztrófa, és tökéletesen megvoltunk nélküle és a "tanácsai" nélkül, ezért nem kerestem még fel, így viszont kiskönyvem sincs. Érdemes még elmenni hozzá?
De, jár az anyasági. Azt a kórházban a téged kezelő orvos fogja szülés után igazolni.
Az én védőnőm is hasonló a tiédhez, nekem volt mondjuk kiskönyvem, de összesen 2X voltam, a többit háziorvossal, nőgyógyásszal oldottuk meg. A kiskönyvet nőgyógyász vezette és nekem nst-hez kellett csak, neked pedig az most lesz. Kérdezz rá orvosnál.
Ez off, de hasznos lehet:
Ha ennyire használhatatlan a nőszemély, akkor hivatalosan lemondhatod a szolgáltatást írásban a helyi jegyzőnél. Így szülés után sem fog zaklatni.
Jár az egyszeri anyasági, mert az orvos is igazolhatja, és nem kell a kis könyv másolata, csak egy sima papír, hogy megjelentél nála x-szer.
A védővel így is-úgyis fogsz találkozni, amikor a kicsit viszed a kötelező vizsgálatokra, mert ő méri meg a hosszát, súlyát, veszi fel az adatait. A doki csak ránéz, és beadja az oltást, felírja a receptet, olyankor nincs nagy szerepe a gyerekorvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!