Az RTL híradóban azt mondták ma, hogy eltörölték az ingyenes Edwards szindróma szűrést. Volt ilyen szűrés ingyenes?
Figyelt kérdés
Tudtommal soha nem szűrtek ilyet ingyenesen, vagy mégis?2016. jan. 19. 19:03
1/16 anonim válasza:
4,5 éves a lányom engem még ingyen szűrtek Edwards és down kórra is Nyíregyházán.
2/16 anonim válasza:
A 16 hetes afp-n szűrték azt hiszem. 3 éve még kötelező volt, de később úgy tudom törölték a vizsgálatot a megbízhatatlansága miatt.
3/16 anonim válasza:
Nekem 2015 októberben volt a vizsgálat, 6500 Ft-ot kellett érte fizetnem. Több kismama nem csináltatts meg a védőnő és a doki szerint az anyagiak miatt.
4/16 anonim válasza:
a kombinált teszt volt ingyenes, most 17.000.- nálunk, 6 éve teljesen ingyenes volt.. ugyanúgy kaptam az sms-t és az arányokat. nagyon szurkolok az anyukának!!!
5/16 anonim válasza:
Kombinált teszten mérték a Down kórral együtt. Hogy ingyenes volt-e (nekem2013-ban volt aktuális), azt nem tudom, mert ez a vizsgálatot magánklinikán csináltattam, ott pedig mindenképpen fizetni kellett.
De elképzelhető, hogy állami ellátásban ingyenes volt eddig, csak mostantól a Down szűrés mellől kiveszik az Edwards szűrést.
6/16 anonim válasza:
Az amniocentézis (magzatvíz vizsgálat)TB finanszírozott vizsgálat indokolt esetben, ha pl. 35 év feletti a kismama, vagy esetleg van a családban hasonló betegség.
Ennek során sok más mellett Edwards szindrómát is szűrnek, tudtommal ebből a panelből nem került ki.
7/16 A kérdező kommentje:
Az afp nem ad információt az Edwards szindrómáról. Nekem a kombi tesztért minden gyerekemnél fizetni kellett, így Edwards szűrésért is. Ezért nem értem!
2016. jan. 19. 22:22
8/16 anonim válasza:
Mutatja az afp. Nekem 1:5000 volt. A down viszont 1:180...ne tudd meg mit jártunk be miatta
9/16 A kérdező kommentje:
Ilyen arányokat a kombinált teszt ad.
Az afp a Down kórt és a nyitott gerincet szűri.
2016. jan. 19. 22:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!