Egy kis közvéleménykutatás, szerintetek érdemes/hasznos a terhesvitamin?
Harmadikkal vagyok terhes. Az orvosom szerint sok értelme nincs, pont olyan, mint egy sima multivitamin + nagyobb folsav némelyikben. Ettől függetlenül én az elsővel 2 naponta szedtem, mert nem volt kiegyensúlyozott az étkezésem vitaminok szempontjából. A másodikkal már csak talán hetente szedtem. Most egyáltalán nem szedem, csak folsavat szedtem. A vérképem egyiknél sem rosszabb, mint kellene.
Szerintem bármilyen vitamin szedése csak akkor érdemes ha te nem tudsz bevinni megfelelő mennyiséget.
Előrebocsátom; csak élményt osztok meg, nem tanácsot adok. Mi Elevitet szedtünk. Tudomásom szerint:
- napi egyszer evés közben kell bevenni - kivéve, ha az étkezés teljes kiőrlésű gabonaféléket, diófélét, barna rizst, spenótot (ez ha jól tudom, nem is javasolt terhesség alatt) tartalmaz. Ilyenkor várni kell vele pár órát,
- extra A- és D-vitamin, kalcium bevitele sem javasolt,
- a folsav és vas leginkább a vérszegénység megelőzésére szolgál a többi vitamin, -amit a szervezet amúgy magától nem állít elő- a magzat fejlődési rendellenességének megelőzésére, ill. az ásványi anyagok utánpótlására szolgál,
- magas vérnyomás, szívbetegség, vesebetegség esetén a doktor bácsival kell egyeztetni, (de legjobb, ha megbízhatóbb orvost keresel, -állítólag van- akinek a véleménye mellett nem kell közvélemény kutatást csinálni :) -bocs)
Páromnak kb 2. trimeszter eleje-közepe felé fogyott el a bogyó, akkor abbahagyta. A lányom időben érkezett, 3750 grammal, ami alig több az átlagnál. Ma már 7 éves, egészséges és -az anyai törődésnek is köszönhetően, persze- örülök, hogy büszke apukája lehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!