Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Belgyógyászati terhesgondozás...

Belgyógyászati terhesgondozás (IR, terhességi cukor) során 12,16,20,24,30, (36) héten milyen laborvizsgálatokat végeztek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a konkrét kérdésem, hogy aki már részt vett ilyen kezelésben (pl. mensmentis stb.), milyen laborokat végeztek nekik?

Havonta 75 gr szénhidrátos cukorterhelés volt, esetleg 30 gr szénhidrátos ún. reggeli elfogyasztása melletti vizsgálat volt?

Milyen tapasztalatotok van? Időben észrevették? Aki már esetleg diétával kezdte a terhességet, alatta milyen tüneteket tapasztalt, romlott vagy stagnált?

2015. okt. 10. 14:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Havonta terhelés? Isten ments! Minek? 16 hetesen volt terhelésem, 9 lett, nem jó. Végig naponta kb 6x néztem ujjból cukrot, tartottam a diétát, az utolsó pár hónapban napi 3x szúrtam inzulint. Főleg a reggeli ingadozott. A diabetológus kizárólag az én méréseimre hagyatkozott, illetve egyszer nézett 3 havi átlagot. Az inzulint fokozatosan emelni kellett, rosszabbodtak az értékek. Szülés alatt meg óránként ennem kellett 1 db szőlőcukrot.
2015. okt. 10. 17:17
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia,

Igen, tudom hogy a havi terhelés drasztikus nem is hiszem, hogy arról lenne szó, de mégis a mensmentisben havi ellenőrrézst hirdetnek és szeretném tudni hogy akkor mit néznek vérből és hogyan, ha valaki már végigcsinálta.

Én is voltam inzulinos, de alapos és rendszeres vizsgálatokkal megelőzhető, s nekem ez a célom, mert korábbi után maradtak vissza szövődmények... köszönöm a válaszodat.

2015. okt. 10. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!