A szülészorvosom sosem nézte, nem kérte, hogy pecsételtessek ott is. A védőnőm fel volt háborodva, mondván ez alapelvárás. Miért? Mindenhol jártam, fogász, szemész, ekg, laborok megvannak (férjem ment el beutalóért), stb. Minden eredményem normális, a nőgyógyászom elégedett, ennyi. A védőnőm viszont ragaszkodik, hogy személyesen menjek el a háziorvoshoz, aki vizsgáljon meg és pecsételjen bele a kiskönyvbe. Miért? Én nem akartam beülni a váróba egy rakat beteg ember közé, amikor egy sima háziorvosi vizsgálat semmi olyat nem tud kimutatni, amit amúgy már ne néztek volna meg máshol. Kell valami papírmunkához feltétlenül ez a vizsgálat? Vagy csak túlbuzgó a védőnőm? Nem értem, miért fontos ez ennyire, hogy feltétlenül mennem kell.
Hát nem tudom, igaz én régen szültem, 2010-ben, 2011-ben és 2014-ben (ez nem olyan régen volt:)), de az én kis könyvemben a fogorvos felett volt, hogy a háziorvosnak kell pecsételnie. Túl nagy ügyet nem csináltam belőle, elmentem megvizsgált, pecsételt, ennyi. Nem túlbuzgó, hanem el kell küldjön v. mondania kell legalábbis, hogy menj el.
Barátnőm most terhes, rendszeresen jár a háziorvosához, akinek van is külön terhes tanácsadása, tehát nem rendelési időben kell menjen.
Engem táppénzen nőgyógyász tartott mindig.
2015. okt. 7. 18:12
12/21 anonim válasza:
Amilyen pici ország, annyira elérő a terhesgondozás. :) Nincs két egyforma. Nekem nem "kell" háziorvoshoz mennem, én a csak táppénz miatt vagyok vele most kapcsolatban. A védőnőm mondta, hogy az új kiskönyv szerint már csomó mindent a háziorvos tölt, sokkal jobban bevonódik a gondozásba, szóval nem hinném, hogy az ő túlbuzgása csak... Nálam még én mondtam el a betegségeimet és azt rögzítette. Itt Szegeden külön terhesgondozóba kell járni, ők is adják a beutalókat laborba, belgyógyászhoz, ők adnak adókedvezményes igazolást és gondolom a végén az anyaságihoz is. A nagy uh-k a női klinikán vannak.
2015. okt. 7. 18:58
13/21 anonim válasza:
én asszem egyszer voltam, mert kellett valamihez(pont nem emlékszem mihez, de terhességgel kapcsolatos, talán beutaló miatt..?nemtom.)
2015. okt. 7. 21:14
14/21 anonim válasza:
amúgy szerintem kérdező a terhesgondozóhoz küldött téged a védőnő és nem háziorvoshoz. ugyanis a terhesgondozó pecsétel és ad igazolásokat és vizsgál és ellenőriz..
2015. okt. 7. 21:15
15/21 anonim válasza:
Nekem a háziorvosnál az asszisztensnő megmérte a vérnyomásom és EKG-t (vagy mit?) csinált. A doki annyit kérdezett, hogy hogy vagyok. De itt a védőnő adta a beutalókat, szóval amiatt nem kellett menni.
És valószínű, hogy a receptre várakozó öregasszonyok "meglincselnek", ha előttük mész be.
2015. okt. 7. 22:37
16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tapasztalatokat. Nem, nem értettem félre, háziorvoshoz küldött. Kétszer is rákérdeztem, én sem értettem, miért. Mindenesetre odatelefonálok, bemehetek-e soron kívül. Nem akarok összeszedni semmit egy hónappal szülés előtt.
Nàlunk alap dolog hogy a kismamàk soron kìvül bemehetnek, soha nem vàrtam kint egy percet sem! Az első terhességnél mindig lecsesztek mert csak kb 2 havonta mentem fel, akkor is csak azért mert sok volt egyszerre a papírmunka. Egyébként én sem látom sok értelmét, egyedül a belgyógyászatra kapom tőle a beutalót. Szerintem ennyi idő utàn màr felesleges elmenni
2015. okt. 8. 17:14
19/21 anonim válasza:
talán nekem is a belgyógyászati beutaló miatt kellett mennem egyszer.
de én nem emlékszem hogy nem váratott volna velem egy nagycsomót..
2015. okt. 8. 21:38
20/21 anonim válasza:
Én voltam háziorvosnál, egyrészt, mert "kell", másrészt mert amúgy is mentem volna hozzá, mert megbetegedtem, szóval a táppénz miatt amúgy is kellett.
A védőnő nem túlbuzgóságból küld, hanem mert az a dolga, hogy elküldjön minden előírt vizsgálatra. Az enyém például a fogorvost mondja minden alkalommal, mert ott még nem jártam. Amíg dolgozom, nem is fogok, maximum ha tényleg megfájdul a fogam, de mivel 8 és fél 2 között rendel, nekem ez nem fér bele csak úgy. De ez persze nem a védőnő hibája, neki tényleg az a dolga, hogy elküldjön azokra a vizsgálatokra, amik a terhesgondozás részét képezik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!