Tegnap voltam 8 hetes terhességi vizsgálaton, de az orvos nem említette, hogy keressem fel a védőnőt, ettől függetlenül keressem fel szerintetek?
hogy kaphattál Papirt a 90. naprol mikor be se töltötted?
rizikobesorolásos papír kell a védőnőhöz azzal kell menni hozzá.
Mindenképpen menj el védőnőhöz, már csak azért is, mert a terhesgondozási terv sok helyen eltér. Ő majd adni fog egy papírt, amin részletesen le van írva, hogy mikor milyen vizsgálatra kell menned. Ismeri a helyi sajátosságokat, sok mindenben tud segíteni. Nálunk pl. a toxoplazma eredményét hozzá küldik vissza.
A 12. heti ultrahanghoz pedig már tényleg kell kiskönyv, és nálunk arra előre időpontot kell kérni.
Sőt, nekem azt mondta az enyém, hogy a 12. hétig el is kell jönnie látogatóba. (megnézi a környezetedet, ilyesmi).
Szia! Védőnőhöz nem KELL menned, csak ha igényt tartasz rá. Úgy is dönthetsz, hogy nem élsz ezzel a lehetőséggel. Pláne ha mindent magánban csinálhatsz. A babád megszületése után is dönthetsz úgy, hogy nem tartasz rá igényt. Senki sem kényszeríthet, hogy védőnőhöz járkálj ill. fordítva, ha te nem akarod. Törvényes jogodban áll lemondani róla.
Nekem nem volt, most sincs és nem is lesz védőnőm. Alapvetően ez egy jó szolgáltatás az állam részéről - annak aki igényt tart rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!