Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Tegnap voltam 8 hetes terhessé...

Tegnap voltam 8 hetes terhességi vizsgálaton, de az orvos nem említette, hogy keressem fel a védőnőt, ettől függetlenül keressem fel szerintetek?

Figyelt kérdés
2015. szept. 8. 11:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Volt szívhang?
2015. szept. 8. 11:02
 2/15 A kérdező kommentje:
Igen, volt. És kaptam egy "igazolást" a fogantaás indőpontjáról, a 90 nap betöltéséről, és a szülés várható idejéről.
2015. szept. 8. 11:06
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Mivel a 12.hétig még bármi előfordulhat,ezért nem mondta.Majd azután kell keresni.
2015. szept. 8. 11:09
 4/15 anonim ***** válasza:
69%
Hát azért nem teljesen így szokott lenni. Ha van szívhang, akkor küldenek védőnőhöz, mivel az kiskönyv kell a 12. heti uh-hoz. Már,ha nem magánban csináltatod.
2015. szept. 8. 11:17
 5/15 anonim ***** válasza:
69%
Igen menj el a védőnőhöz mert a 12. heti UH-ra, például már kell, hogy legyen kiskönyved.
2015. szept. 8. 11:24
 6/15 anonim ***** válasza:
70%

hogy kaphattál Papirt a 90. naprol mikor be se töltötted?

rizikobesorolásos papír kell a védőnőhöz azzal kell menni hozzá.

2015. szept. 8. 11:26
 7/15 A kérdező kommentje:
Magánban csináltatok mindent. A lapon az szerepel, hogy a 91. napot október 6-án fogom betölteni.
2015. szept. 8. 11:42
 8/15 anonim ***** válasza:
69%
Menj el a védőnőhöz, mert a 12. heti Ultrahanghoz már kell a könyv. A rizikóbesorolásos papírt ne keresd annyira mert a legújabb kiskönyvben már van rá külön hely ott tölti ki majd a nőgyógyászod a következő alkalommal.
2015. szept. 8. 11:58
 9/15 anonim ***** válasza:
69%

Mindenképpen menj el védőnőhöz, már csak azért is, mert a terhesgondozási terv sok helyen eltér. Ő majd adni fog egy papírt, amin részletesen le van írva, hogy mikor milyen vizsgálatra kell menned. Ismeri a helyi sajátosságokat, sok mindenben tud segíteni. Nálunk pl. a toxoplazma eredményét hozzá küldik vissza.

A 12. heti ultrahanghoz pedig már tényleg kell kiskönyv, és nálunk arra előre időpontot kell kérni.

Sőt, nekem azt mondta az enyém, hogy a 12. hétig el is kell jönnie látogatóba. (megnézi a környezetedet, ilyesmi).

2015. szept. 8. 12:08
 10/15 anonim ***** válasza:
50%

Szia! Védőnőhöz nem KELL menned, csak ha igényt tartasz rá. Úgy is dönthetsz, hogy nem élsz ezzel a lehetőséggel. Pláne ha mindent magánban csinálhatsz. A babád megszületése után is dönthetsz úgy, hogy nem tartasz rá igényt. Senki sem kényszeríthet, hogy védőnőhöz járkálj ill. fordítva, ha te nem akarod. Törvényes jogodban áll lemondani róla.

Nekem nem volt, most sincs és nem is lesz védőnőm. Alapvetően ez egy jó szolgáltatás az állam részéről - annak aki igényt tart rá.

2015. szept. 8. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!