Jól tettem hogy nem dolgozom tovább? 8 hetes vagyok
Figyelt kérdés
16 orat dolgozom. Most hogy bejött a nyár itt bent nagyon meleg van es cipekedni is kell. Úgy gondoltam hogy nem fogom birni. Remélem helyesen döntöttem.
Akkor viszont jól tetted. Elnézést, én értettem félre a tegnapi kérdésed alapján.
Viszont táppénzre mész, ugye, nem kilépsz? És tuti nem tudtad magad áthelyeztetni könnyebb munkára?
2015. máj. 22. 08:27
12/20 A kérdező kommentje:
Sajnos itt a pékségben nincs más munkakör. De még a 16_17 órát ki is birnám ha nem lenne nagy meleg itt ez a baj... múltkor alig kaptam levegőt.
2015. máj. 22. 08:39
13/20 anonim válasza:
üzemorvos, vélemény, alkalmatlan vagy a munkakörre, nem tud képzettségednek megfelelőt sjánlani, felment a munkavégzés alól, távolléti díj jár.
Amibe bizony a pótlékaid is beleszámítanának, jóval többet kapnál.
2015. máj. 22. 09:17
14/20 anonim válasza:
Mint írtam a tegnapi kérdésednél is, inkább ki kellene használnod a tv adta lehetőséget és mivel nem tud másik munkakörbe tenni így távolléti díjat fizetne, ami egyrészt most is jóval több lenne, mint a tp-d, másrészt a csed, gyed számításnál sem lesz majd mindegy mi lesz az alap.
2015. máj. 22. 09:53
15/20 anonim válasza:
13-14-esnek igaza van!!
2015. máj. 22. 10:03
16/20 anonim válasza:
14, csednél, gyednél mindegy, hogy volt tp-n, mert a tp nem lesz az ellátás alapja, hanem a tp-t megelőző járulékalapját fogják figyelembe venni.
2015. máj. 22. 11:16
17/20 anonim válasza:
Nem tudom, hogy csed-nél, gyed-nél beleszámít-e a táppénz -, az viszont valóban így van, ahogy a 14-es mondta, hogy a távolléti díj a fizetésed összegével egyezik (ehhez kell az orvosi igazolás), a táppénz meg kb. a 60%-a.
2015. máj. 22. 15:51
18/20 anonim válasza:
14-es vagyok. Tudom, hogy a tp, mint ellátás nem lesz alapja, viszont a távolléti díjas időszaka is jövedelemmel ellátott napnak fog számítódni.
És nem utolsó sorban azért a távolléti díja jövedelem sokkal jobb, mint a tp. De majd a kérdező eldönti él-e a lehetőséggel.
2015. máj. 22. 18:57
19/20 anonim válasza:
16 órában szerintem senki sem dolgozna de ha jól tudom terhesen nem is szabad. Munkáltatónak csökkentenie kellett volna a munkaidődet. De végülis mindegy, ne cipekedj inkább se 8 se 16 órában. Csak kérdés hogy tényleg táppénz kell-e vagy tavolleti díj, azaz lehetőséged lenne-e kevesebb óraszámban olyan munkakör ahol kell-e cipekedni.
2015. máj. 24. 12:37
20/20 anonim válasza:
A napi 16 óra munkát a törvény tiltja, szépen be lehetne perelni a munkáltatót.
Másik: az első három hónap kritikus, úgy emelgess, hogy elmehet a baba. A vetélés borzasztó, én átéltem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!