12 hetes UH-ra mikor kell menni pontosan?
Figyelt kérdés
Vérzésem pénteken volt, így mindig pénteken töltöm az adott hetet. Meg kell várni a 12. betöltött hetet és utána héten, amíg még nem vagyok 13 hetes, vagy mikor? Azért kérdezem, mert védőnőnél még nem voltam, tehát nem tudom és kíváncsi vagyok?!2015. máj. 11. 15:21
11/18 A kérdező kommentje:
Csak a 12. és a 13. hét közé akarom tenni, mert a 13. hét után mondjuk el a terhességet és nem akarom, hogy meglássák, ahogy bemegyek a védőnőhöz. Nem vagyok felelőtlen, ne írja senki, hogy a gyerekem egészsége a legfontosabb, stb... Kislányommal 14,5 hetesre hívott vissza ugyanez a doki, akkor csinálta meg a 12 hetest, és azt mondta ez még belefér. Igazából az lenne a fontos, hogy mi mondhassuk meg kislányomnak és ne az legyen, hogy elterjed a pletyka a faluban és idegentől tudja meg azt, amit már 4 éve vár!
2015. máj. 13. 08:39
12/18 anonim válasza:
A 12. heti UH-ot nem véletlen akkor kell végezni amikor végzik. Később is látszik a nyaki redő, csakhogy semmit nem ér a mérése. Nem is értem, hogy ha minden héten mész a nőgyógyászhoz akkor miért nem a JOGSZABÁLY (amit az orvos nem bírálhat felül és nem gondolhatja, pláne nem mondhatja róla, hogy az őrá nem vonatkozik) által előírt időben néznek (főként, hogy mész is az adott időben az orvoshoz). Ha jól értettem csak a védőnőt és a háziorvost szeretnéd kikerülni, ha jól értettem, nekik meg, ha ehhez az orvoshoz amúgy is jársz semmi közük az UH időpontjához.
13/18 anonim válasza:
A nőgyógyász és a védőnő 2 külön dolog, a helyedben az UH-t nem tologatnám, főleg, ha minden héten lát az orvos. A védőnőhöz pedig a meglévő gyermeked miatt is mehetsz...
De ennyi erővel bárhol megláthatnak, amivel összekötik a terhességet.
14/18 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy nem a 12. héten megyek UH-ra, hol írtam ilyent? 12+6 az nem jó? Nem 12 és 14 hét között kell menni??? Igen, a védőnőt és a dokit kerülöm, de ha még nem lenne világos, a 12 és a 13. hét között fogok menni, mert 13 hetesen mondjuk el, tehát a lényeg, hogy most pénteken 11 hetes leszek és akkor jövő héten még nem megyek el, csak utána, a betöltött 12. héten. Egyébként írja már le valaki, hogy mi ez a nagy hűhó a nyaki redő körül, ha esetleg kiderül, hogy down-kóros, akkor azért olyan fontos pontosan a 12. hét környékén futni megnézetni, (mert ugye valaki írta), hogy később már nem pontos és AKKOR MÁR NEM TUDOD ELVETETNI A GYEREKEDET???? Tudtommal ez pl gyógyszerrel nem orvosolható, én pedig ha az is lesz, vagy 8 feje és 15 keze lesz, akkor sem vetetem el, szóval ezzel hagyjatok, csak az abortusz miatt fontos az időpont, vagy esetleg, ha akármilyen más genetikai baja lesz, arra van orvosság és azért kell sietni? Nyílt titok, mindeki tudja, hogy ezekre nincs gyógymód, csak az abortusz miatt sürgetik a vizsgálatokat, csak nincs soha sehol kimondva...
2015. máj. 13. 14:10
15/18 anonim válasza:
Ahhoz képest, hogy van gyermeked (tehát feltételezhetően végigcsináltál már egy terhességet), kissé tájékozatlannak tűnsz. Többen összefoglalták már, hogy miért fontos a 11-13. hét között elvégeztetni a vizsgálatot, azonban ezért nem kell kikelni magadból.
Véleményem szerint egy esetleges betegség korai diagnosztizálása nemcsak a terhességmegszakítás miatt lehet fontos, hanem hogy felkészülhessen a szülő a baba születését követő életre (pl. kezelési, fejlesztési lehetőségek).
16/18 A kérdező kommentje:
Értem. És a felkészülés nem mindegy, hogy a 12. vagy a 14. héttől történik meg? Ne vitatkozzunk, elmegyek mindenhova időben, oké?
2015. máj. 13. 14:58
17/18 anonim válasza:
engem 12+1naposra hívtak vissza, ott viszont a baba méretei alapján megállapították hogy mégis csak 12+6 napos már. nem volt ebből gond, pedig kombinált tesztet is akkor csináltattam, nem volt még késő ( 13+6 napig lehet)
18/18 anonim válasza:
Én írtam, hogy mikor kell menni és mi az előírás. Nekem erre gurult el a gyógyszer: "Kislányommal 14,5 hetesre hívott vissza ugyanez a doki, akkor csinálta meg a 12 hetest, és azt mondta ez még belefér." Nem fér bele. Nem Rád, hanem az orvosodra akadtam ki. Tudom, hogy sokan nem vetetnék el a Down-os beteg gyereket. Azt is, hogy a legtöbben ettől félnek a legjobban. Azonban ez nem jelenti azt, hogy csak ez van a világon. Van az Edwards amivel kb. 1 napot élhet és van több más olyan betegség, amikkel meg sem fog születni, mert életképtelen. Ezt az orvosodnak tudnia kell(ene). Ilyen esetben pedig meg kell adni az esélyt, hogy 13. hétig kis műtéttel és ne utána szüléssel lehessen elvetetni az életképtelen babát. Igen, azért kell futni, hogy ha baj van akkor minél kevesebbet kelljen szenvedni mind testileg mind lelkileg annak a szerencsére viszonylag kevés kismamának akinek nem a boldogság jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!