12 hetes UH-ra mikor kell menni pontosan?
Nálam ez volt a sorrend a 12. hétig:
1. Pozitív teszt után orvosom értesítése, akihez aztán 5 hét 5 naposan mentem a 0. UH-ra. Megerősítette a terhességet, illetve körbenézett, hogy rendben vannak-e a dolgok.
2. Majdnem 9 hetesen újabb UH, hogy továbbra is minden OK-e. Ekkor megbeszéltük az időpontot a 12. heti UH-ra (pont a betöltött 12. hétre).
3. 9 hetesen első védőnői találka az orvostól kapott leletekkel. Megkaptam a kiskönyvet, illetve a beutalót vérvételre.
4. 10 hetesen háziorvoshoz mentem, akivel aztán többet nem találkoztam a terhesség alatt, mivel nem ő adott beutalókat.
5. 10 hetesen elvégezték az 1. vérvételt is.
6. 12 hetes UH.
A kórházi időpont kéréseknél viszont - amennyiben terhességi héthez volt kötve valamilyen UH, vérvétel vagy egyéb vizsgálat - mindig megkérdezték, hogy mikor tölti be a kismama az adott hetet, és úgy adtak időpontot.
Ha szeretnél menni kombinált tesztre akkor amit időpont kéréskor mondanak az a mérvadó. Ha nem mész csak UH-ra akkor 11 betöltött héttől -13. hét végéig.
6-os vagyok.
Megkérdezhetem, hogy miért tolsz ki ennyire mindent? Nem véletlenül javasolják pl. az első vér- és vizeletvizsgálatot a 12. hétig, vagy éppen védőnőhöz menni (nálunk ő állítja ki a kiskönyvet, amit aztán szinte mindenhol elkértek a későbbiekben).
Ha a nőgyógyász minden héten lát, akkor ő tudja a legjobban, hogy mikor a legoptimálisabb megcsinálni az UH-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!