Mi a célja a terhesgondozóásnak a zuglói SZTK-ban?
A nőgyógyászom elküldött a háziorvoshoz, fogorvoshoz,védőnőhöz, EKG-ra, vérvételre.
(Magán nőgyógyászhoz kezdtem járni, mert az sztk-ban 3-4 hétretudtamk volnaidőpontot adni, én peditürelmetlenül tudni szerettem volna a jó hírt, és akkor még a munkahelyemen nem akartam elkérezdzkedni.)
A háziorvos viszont azt mondta, hogy a terhesgondozásra is jelentkezzek be. Viszont a terhesgondozáson azt mondták, hogy csak az sztk orvosainak a betegeit látják el, menjek el oda is.
Ezért lenne az a kérdésem, hogy történik-e ott valami plusz, valami nélkülözhetetlen. Mert ha csak még egy személy méregetné vérnyomásomat, akkor nem biztos hogy erre is vennék ki szabit. A beutalókat a házi orvosom ki tudja adni.
Vagy SZTK-ba jársz terhesgondozásra, vagy magánorvosodhoz (kórházba vagy a magán rendelőjébe).
Egyszerre a kettőbe teljesen felesleges elmenned. Főleg 9 hónapon keresztül.
"Vagy SZTK-ba jársz terhesgondozásra, vagy magánorvosodhoz"
Ilyen választási lehetőség NINCS.
(Pontosabban van, de akkor az anyaságinak "lőttek").
Az új terhesgondozási protokoll szerint viszont választhat, hogy az sztk-s körzeti nőgyógyászhoz, vagy a háziorvosához jár-e a terhesgondozásra.
Őszintén szólva, nem lettisztábanb a kép.
Ha jól értem (leegyszerűsítve, senkinek semszeretném kisebbíteni felelősségetteljes munkáját az ellátásomban) a nőgyógyász ultrahangoz, a háziorvos beutalókat ad vérvételre, EKG-ra. Ez mind terhesgondozáshoz tartozik. De mit csinál emellett terhesgondozásnak nevezett szakrendelés?
Nem akarok felelőtlen kismamáknak tűnni, de nem tiszta, hogy ez a terhesgondozás nevezetű szakrendelés a háziorvos által is ellátható feladatokat csinálja meg helyben, vagy egy különálló dolog.
"a háziorvos által is ellátható feladatokat csinálja meg helyben"
Leegyszerűsítve, igen.
Nem jársz kismillió helyre, hanem egyre (már ha nincs magánorvosod is pluszban). A terhesgondozást végző nőgyógyász adja az összes beutalót, ő elemzi a leleteidet (amit a labor is közvetlenül neki küld, nem kell neked megvárnod)...
Én még a háziorvosomnál a terhességem alatt nem is jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!