IR-em van! 11 hetes kismama! Mit egyek?
#inzulinreszitencia
Nem értem, milyen orvos kezel? Milyen gyakran jársz kontrollra? 8 hetes IR-es kismama vagyok, szedem a Merckformint és az orvosomnak (akivel már a második várandósságom viszem végig) eszébe sem jutott leállítani róla. Honnan tudod, hogy megy fel az inzulinod, milyen gyakran mérik? A 180gramm ch nemhogy nem elég nektek, de bőven jó! Én 160-on viszem végig a második várandósságom és az első babám 3.7kg-mal született. A diéta alapja, hogy nem eszel cukrot, fehér lisztet... stb. Én úgy érzem, hogy téged nem világosítottak fel a részletekről, mert amiket mondasz, összefüggéstelen.
2015. ápr. 8. 13:41
2/10 A kérdező kommentje:
Az első terhességednél végig szetted a merckformint? És mennyit? Nemtom most akkor mivan jovo het szerdan kell hozza mennem emliteni fogom ezt neki koszi szepen!!
Én is végig szedtem a merckit és 180g diétán voltam. Keress egy hozzáertő dokit.
2015. ápr. 8. 14:53
Nekem nem engedték, csak a 12. hétig. Egy idő után inzulinra állítottak, napi 3x. Sürgősen keress egy hozzáértő diabetológust és egy dietetikust, mert nem egyszerű a diéta. De csak eleinte, utána rutinos leszel.
Ha nem elég a 180 g ch, akkor valamit nem jól csinálsz.
Milyen értékeket mérsz étkezés után 1 órával?
2015. ápr. 8. 16:12
Inzulint nem tud otthon mérni, ezért kérdeztem, hogy mikor-milyen gyakran mérik neki, mert otthon nem tudja ellenőrizni, mégis azt mondja, hogy romlik az érték. Olyan meg nincs, hogy a cukrot nem hagyhatod el, el KELL hagynod. Ez tényleg alap. Szerintem sem vagy megfelelő orvosnál.
Őket ismered? www.mensmentis.hu
2015. ápr. 8. 16:42
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Az előbb hìvtam fel az endokrinológusom és azt mondta, hogy ne hallgassak a nődokimra meg nyugodtan szedjem a mercket, ha sérült gyereket szeretnék! Cukot hadjam el és tartsam a 180g-os CH-t!! Ehez mit szòltok?
Sérült gyereket. Angliában már eleve adják a túlsúlyos terhes anyukáknak. Rengeteg lányt ismerek aki végig szedte mint én semmi baja nem lett egyik babának sem és így egyikünk sem lett gdm-es ami tényleg árthat.
2015. ápr. 8. 18:57
8/10 A kérdező kommentje:
Hmm..nem tudnatok nekem szolnok megyében valami értelmes orvost ajánlani?!
A PCOS ALapítvány PCOS/IR hitelesen csoportot és a kifejezetten IR-es kismamáknak szánt: POCakoSak és anyukák csoportot ajánlom facebook-on. Rengetegen vannak benne, és tudnak jó orvosokat ajánlani.
A merck nem okoz sérülést a babánál, ez a doki sem olvas naprakész szakirodalmat. Ne menj vissza hozzá! ÉRdeklődj a csoportokban, melyik orvost ajánlják!
2015. ápr. 8. 21:24
Szerintem gyere fel Bpre a Mensmentisbe megéri.
2015. ápr. 8. 21:52
Kapcsolódó kérdések: