Mennyire gyakori, hogy valaki a 12. hét után jelentkezzen a védőnőnél?
Magánorvosnál kezdtem, és ő javasolta, hogy majd csak a 12. heti kombinált szűrés papírjaival jelentkezzek először a védőnőnél, bőven ráérek addig.
Másnak is javasoltak ilyet? Ti mikor mentetek először?
"Lemaradhatok" így valamiről?
Igazából nekem szimpatikus ez a javaslat, mert 1) így nem kellene túl korán "bevallanom" a munkahelyemen (hogy elengedjenek a vizsgálatokra), illetve 2) az első 12 hét egyébként is rizikós, ha (ne legyen úgy de) nem maradna meg, felesleges máris bevonni a védőnőt.
Szerintetek?
Szia!
Az én dokim csak a 12. hét után ad igazolást a terhességről, amivel a védőnőhöz mehetsz. Nem maradtam le semmiről. Van 3 egészséges gyerkőcünk.
Nálunk úgy volt, hogy a legelső ultrahangon (hetedik héten) azt mondta a doki, hogy legközelebb 4 hét múlva menjek és addigra már legyen meg a kiskönyv.
A védőnöm a betöltött nyolcadik hét után adta ki a kiskönyvet.
Az első gyereknél 11 hetesen mentem, akkor voltam éppen szabin és volt rá időm.
A második gyereknél kb. a 14. héten mentem, mert rizikós volt az eleje, a védőnő hol volt, hol nem volt...
Addigra már megvolt az első vérvétel, az uh-ok, a genetikai uh. Egész egyszerűen több mindent kellett átmásolnia a meglévő leletekről az első alkalommal.
Sehol sem kérték tőlem a kiskönyvet.
Köszönöm a válaszokat! :)
2-es, esetleg elárulnád, hogy hol van a "nálatok"? Kíváncsi lennék, hogy Mo. mely részén van ilyen szabály, hogy a 12. hétig kell.
Remélem egyébként, hogy én is normális védőnőt fogok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!