Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Negatív vélemények védőnőkről...

Negatív vélemények védőnőkről Budán?

Figyelt kérdés
Volt, akinek félvállról vette a védőnője a terhesgondozását? A minap felháborodtam egy eseten. 2 barátnőm is hasonló cipőben járt a védőnőkkel. Az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyében a másik itt Budapesten,, ráadásul BUDÁN! Megjelent az illető ,hogy babát vár és oda adta neki a terhes kis könyvet, hogy töltse ki ő!Semmi vizsgálati eredményt bele sem írt neki. :-) Elég vicces és durva is egyben! Aztán közölte, hogy ő is terhes és majd csak 2 hónap múlva elég ha megjelenik nála. Szerencsére én Pesten szültem nem Budán , de maximálisan meg voltam a védőnőkkel elégedve!Elég elkeserítő, hogy a védőnőkre egyes kolléganők ilyen negatív fényt vetnek, nem is értem ,,,lejáratja a szakmát és a többi kollégát,akik lelkiismeretesek és rendesek.
2014. nov. 10. 13:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy száz védőnő dolgozik Budán, egy alapján fölösleges következtetéseket levonni. Nekünk volt vagy 4 különböző védőnőnk (Budán, bár szerintem ennek semmi jelentősége), mindegyik nagyon lelkiismeretes volt, sőt a rendelőnk kollektívája még egy díjat is kapott pár éve.
2014. nov. 10. 13:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Engem pont nem érdekelne. Örülnék, hogy nem kell mennem. Az enyém túlbuzgó volt és annyi hülyeséget összehordott, hogy csak a pumpám ment fel tőle. Nekem szívességet tett volna, ha békén hagy. Szintén Buda (11.kerület)
2014. nov. 10. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Amúgy meg én csak örülnék ha nem kell a terhesség alatt a védőnőhöz mászkálni, ha jár az ember nőgyógyászhoz, pláne ha van fogadott orvosa ami itt azért elég gyakori, akkor tök felesleges.
2014. nov. 10. 13:32
 4/8 anonim ***** válasza:

azért ezek alapján általánosítani kár...

Én egyszer voltam a kiskönyvért és annyi, majd valamikor még elnézek. Nem hinném hogy bármit is kellene "terhesgondoznia" rajtam, nincs szükségem rá hogy túlbuzgó hozzáállásával állandóan orvostól orvosig küldözgessen. Majd szülésfelkészítésre elmegyek és annyi.

2014. nov. 10. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Szintén Budán, a 11. kerületben lakunk. A 4. védőnőnk van, mert közben költöztünk is, egy utcával feljebb. Nekem nincs rossz tapasztalatom. 3 gyerekem van, minden védőnőnk kedves, és alapos volt, és a mostani is az.
2014. nov. 10. 13:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Mielőtt félreértés lenne, nem általánosítottam, hisz jeleztem a leírtakban, hogy én speciel nagyon profi segítőkész és alapos védőnőhöz jártam.Nem azt jelenti, hogy mindenki rossz Budán, csak elég elkeserítő a dolog. Mivel rokonom az illető és első babát vár, őt is rosszul érintette,hogy pont ahhoz tartozik, aki félvállról veszi a dolgokat.Hisz akárhogy nézzük, oké, hogy orvoshoz is jár, de nyilván 4 alkalommal a védőnőnél is kötelező megjelenni.Meg nyilván nem a gondozottnak kéne töltögetni a kis könyvet...Elvileg szülés után meg hozzá fog a baba is tartozni.. Mondjuk nekem havonta volt időpontom +még családlátogatás is volt nem is egyszer a terhesség alatt. Lehet ,hogy vannak akiket zavar a védőnői gondozás, azt is megértem, de akkor inkább törődjenek az emberrel többen a terhesség alatt,minthogy ilyen hozzáállást tanúsítson valaki.Ez meg már a másik véglet, hogy odamegy a kis könyvért és elküldi,hogy írja be ő a dolgokat..és tulajdonképpen semmit nem mondott nem csinált....majd jelenjen meg 2 hónap múlva. Azért nekem minden alkalommal volt testsúly vérnyomás mérés, vizelet vizsgálat+a leletek megbeszélése,,,esetleg panasz esetén szintén javaslattétel stb...Na mindegy ez van... :-)
2014. nov. 10. 13:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem eddig csak pozitív volt. Egyszer jött csak hozzánk a baba születése után, látta, hogy minden rendben, tisztaság van, nem jött többet.

Terhesgondozás alatt minden beírt, és szerencsére nem méregetett, a súlyomat és egyebeket a nőgyógyászommal beszélem meg,ha gond van,a védőnő úgyse tehet semmit max. szakorvoshoz küld. Nem értem mi értelme van ennek a méregetős résznek.

Utána státuszokon találkoztunk, az orvossal együtt tartják, ha valami kérdésem volt, az orvostól kaptam egyből választ, addig ő lemérte a gyereket és kitöltötte a kiskönyvet.

2014. nov. 10. 14:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezek szerint egyéne válogatja, hogy ki mit csinál...Mondjuk nekem is volt fogadott orvosom, de ő kifejezetten a védőnőre bízta pl. a vérkép eredmények beírását...stb.. Illetve egyet utált , de nagyon, ha telefonon zargatják rendelés közben +vasárnap este kilenckor, lehetetlen időkben és pl. nekem jól jött bizonyos esetekben, hogy nem a dokit hívogattam hanem nyugodtan kikértem a védőnő tanácsát.Sőt az orvosom azt mondta ha két vizsgálat között valami gond van akkor ügyeletet hívjak ,mert telefonon ő úgysem tud mit tenni. Igaza van,Sokan azt hiszik ha van fogadott orvos akkor azt éjjel nappal nonstop hívni lehet. Ő nem olyan speciel ,így sok esetben a védőnővel beszéltem meg a dolgokat és utólag úgy is kiderült, hogy egyezett -e a vélemény vagy sem,,általában igen, úgyhogy nekem egy ilyen biztos pont volt a doki mellett a védőnőnk. :-)
2014. nov. 10. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!