Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Végig lehet csinálni a terhess...

Végig lehet csinálni a terhességet körzeti doki meg államikórház meg ilyenek nélkül?

Figyelt kérdés

Magánkórházba járok nőgyógyászhoz. Ha teherbe esek terhesgondozásra is oda fogok járni és szülni is ott fogok. Viszont olvasok itt ilyeneket, hogy kötelező elmenni a körzetihez, meg ilyen-olyan vizsgálatokra majd adnak beutalót és akkor a kórházba kell menni meg ilyenek. Ez halál komoly? Nyilván nem véletlen költenék/költök egy valag pénzt a magánorvosra, magánkórházra, én el akarom kerülni az államit teljesen. Ez teljesen komoly, hogy oda is menni kell? De minek?

Vagy ez csak azokra érvényes, akik ugyan magánorvoshoz jártak, de nem magánkórházba?

2014. okt. 13. 03:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
re10. Nálunk az sztk-ban van valahol terhesgondozás (na, ott nem voltam). A védőnői szolgálat teljesen máshol van, ott csak a védőnők vannak, illetve egészséges rendelés a babáknak. Borzasztó, h mindenhol teljesen máshogy megy a dolog...
2014. okt. 13. 08:58
 12/19 A kérdező kommentje:

Nem nagyképűségből, de ha úgy is lenne, hogy egy magánorvos pecsétje nem jó, igazából akkor se lenne baj. Tulajdonképpen az egész lesz vagy egy millióba, szóval az a hatvanezer forint.. Na.. Értitek.

A védőnőnővel nekem nincs bajom, jöjjön tőlem aztán. Bár azt nem tudom, hogy nekem kell majd utánanézni, hogy ki lesz az, meg szólni, hogy vagyok? Vagy ezt a 100 kilométerrel és egy megyével arrább lévő kórházban majd tudni fogják, hogy hova irányítanak? Vagy ilyenkor hogy van? Tudom, hogy le lehet mondani, amit amúgy nem akarok, főleg addig, míg azt se tudom ki az, meg milyen. Na de, honnan jön rá, hogy vagyok?

2014. okt. 13. 15:44
 13/19 anonim ***** válasza:
Neked kell felhívni a hozzad legközelebbi város családsegítőjet vagy a védőnői szolgálatot. Ott elmondják, hogy lakóhelyeden szerint kihez tartozol.
2014. okt. 13. 15:47
 14/19 anonim ***** válasza:
Úgy, ahogy előttem írták. Én megnéztem a helyi honlapon, hogy hol vannak egyáltalán védőnők, a hozzánk legközelebbi helyet felhívtam. Ott 3 védőnő van, más-más körzetben dolgoznak, eligazítottak a megfelelőhöz. Utána már vele voltam csak kapcsolatban.
2014. okt. 13. 16:14
 15/19 anonim ***** válasza:
Persze hogy végig lehet, nekem minden beutalót a nőgyógyászom ad a magánrendelésen. Főleg ha egy "komplett" magánkórházba jársz ott meg van EKG-tól kezdve fogorvosig minden gondolom szóval ott helyben meg tudsz oldani mindent!
2014. okt. 13. 16:25
 16/19 A kérdező kommentje:
Na ez tök jó, akkor a védőnőt is ki lehet deríteni állami közbenjárás nélkül! Nagyon hasznosak a válaszok, köszönöm! Igen, komplett kórház, akkor gondolom mindent meg tudnak csinálni házon belül. Már átnéztem a terhesgondozásos vizsgálatok árlistáját, ott fel van sorolva, hogy melyikben mi van és szerepel benne mindenféle EKG meg vizeletvizsgálat meg minden.
2014. okt. 14. 14:36
 17/19 A kérdező kommentje:
Egyébként én a védőnőt kifejezetten várom. A közelemben lévő hozzátartozóim 20-30-40-50 éve voltak terhesek, meg babáztak, és bár anyukámra nagyon fogok támaszkodni ez tuti, de szerintem az idő megszépíti az emlékeket néha, úgyhogy nem bánom, ha lesz valaki, aki most aktuálisan foglalkozik a dologgal egy csomó kismamán és babán keresztül.
2014. okt. 14. 14:37
 18/19 Margit84 ***** válasza:
Sziasztok! Nekem tegnap kezdtél el mondani, hogy nem jár támogatás, ha valaki nem vesz részt a kötelező UH-n ami kórházban/SZTK-ban van. Ezt baromságnak gondolom. Magánban járok nőgyógyászhoz, védőnővel rendszeresen találkozok. Ők bélyegeznek a kiskönyvbe. A 12 és 18. heti UH-t Pesten az Istenhegyiben csináltattam. Ők nem írtak a könyvbe, de hivatalos, pecsétes papírokat adtak a vizsgálatokról. Most a magánorvos a kiskönyv hátuljába "kisregényt" írt, mondta, hogy akkor ezzel letudtuk a kötelező 28-30. hét körüli UH-t is. Mi a véleményetek, ezek akkor elegek így? Az állami rendeléseken egész nap ott ülni sem kedvem, sem időm nincsen mivel dolgozok és a végéig amég bírom szeretnék is.
2014. okt. 15. 09:20
 19/19 anonim ***** válasza:
2012-ben az anyasági segély igényléséhez egy pecsétes papír kellett, amit a kórházban adtak ki a zárójelentéssel együtt. Senki se volt kiváncsi a kiskönyvemre. (nálunk a helyzet sem volt egyszerű: magánrendelésre jártam egy olyan orvoshoz, aki amúgy sztk-ban rendel és egy kórházban vezet le szüléseket, ill. néha ügyel is; kérés nélkül megkaptam a papírt a kórházból eljövetelkor)
2014. okt. 15. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!