Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Érdemes elmenni AFP-re?

Érdemes elmenni AFP-re?

Figyelt kérdés
A kombinált tesztet megcsináltattam a 12.héten,a héten vagyok 15.hetes és ma voltam a védőnőnél és adott az Afp-re egy beutalót! Én feleslegesnek tartom,főleg azért is mert megint izguljak hogy milyen eredményt kapok,azt mondta hogy a 16.héten menjek el a vérvételre.A kombinált teszt eredményem jó lett...
2014. aug. 28. 16:17
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ha a babád egészsége fontos akkor igen érdemes! Jó babavárást!
2014. aug. 28. 16:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az AFP idén nyártól nem része a protokollnak, nem szóltak a védőnődnek?

Én pont tegnap vettem át a kiskönyvemet, és mondta a védőnő, hogy már nincs.

2014. aug. 28. 16:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges. az én orvosom és a védőnőm véleménye is ez. Elavult vizsgálat, ami nem ad helyes adatokat a kismamáknak. A neten is mindenhol ezt írják. A kombinált tesz 100%ban kiváltja az AFP-t. Én magánklinikára járok, ahol nagyon profik dolgoznak. Kérdeztem is, hogy kell-e mennem, mert 2éve még kellett, de mondták, hogy nem. Jobb helyeken már abszolut nem ajánlják, helyette kombináltra küldenek, ahogy Nálad is tették!
2014. aug. 28. 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt kifelejtettem, hogy nem véletlen vették ki a kötelező vizsgálatok közül júni vagy júli 1-től.
2014. aug. 28. 16:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Én 18 hetes vagyok,nekem mikor a kiskönyvemet megkaptam a 9.héten,akkor azt mondta a védőnő,hogy a július 1 után gondozázba vett kismamáknak már nem kell menni rá.
2014. aug. 28. 17:34
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen,tudom hogy nem kötelező már ez és én sem szívesen csináltatnám meg épp a sok fals eredmények miatt,nem értem miért kell ez neki,a magán dokim sem javasolta az afp-t....,nem tudom most mit csináljak,lehet megmondom neki hogy nem csináltattam meg és kész,ott a kombinált teszt....
2014. aug. 28. 18:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is fogok kapni beutalót afp-re.Idén itt még mindenki kap.
2014. aug. 28. 20:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is megcsináltattam a kombinált tesztet, aminek tökéletes lett az eredménye. Utána a doki csak ragaszkodott az afp-hez, aminek nem lett jó eredménye, így elküldött a genetikára. Ott körberöhögtek, hogy minek kellett az afp a kombinált teszt után, amikor az felülírja. Ezt le is írták a leletemre. Ugyhogy felesleges, illetve azóta már nem is kötelező. :)
2014. aug. 29. 12:42
 9/10 anonim ***** válasza:
48%
De ha nagyon mennél, akkor októberig ingyenes még az AFP. Mondjuk a kombinált szűrés azért nem váltja ki az AFP-t, mert sokan nem engedhetik meg maguknak ezeket a fizetős vizsgálatokat.
2014. szept. 1. 12:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Én kértem volna beutalót; mert mi is megcsináltattuk a kombináltat, jó is lett; de mivel tudom a fogantatást (lombik), így pontos időpontban mehettem volna AFP-re, és a 18 hetes UH+ AFP összehasonlítva a 12 hetes kombinálttal szerintem jó dolog; és nagyon informatív. Kiröhögtek, hogy ne akarjam már; ezt már csak nagyon indokolt esetben írják ki, és nem adtak. Az orvoshoz be sem mehettem, mivel csak ezért mentem a terhesgondozóba. De azzal nyugtatom magam, hogy sokan szidják; és biztos nem véletlenül törölték el....
2014. szept. 2. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!