Mit csináljak? A dokinál mindig magas a vérnyomásom 160-180 és minden áron gyógyszert akar felírni, pedig amúgy normális a vérnyomásom.
Tetessél fel 24 órás vérnyomás mérőt, és abból rögtön kiderül hogy mi a helyzet.
Egy pici szerkezet ami 15 percenként méri a vérnyomásod és a memóriájába eltárolja, másnap a doki végig tudja nézni.
huh, hát nálunk már 140-es értéknél 24 orás készüléket tesznek fel, és ha tartosan annyi, akkor be is fektetnek.
én ilyen érték mellett biztos, hogy szedném azt, amit felir.
Már voltam kardiológián, volt 24 órás mérő is rajtam 2* az utóbbi fél évben és mindezek után a doki nem akar hinni sem nekem sem a kollégáinak, ragaszkodik a gyógyszerhez.
A kardiológus szerint azzal többet ártanék, ha az amúgy 100-as vérnyomásomra gyógyszert szednék, de a nőgyógyász közölte velem, hogy ő magasról tesz rá, hogy máshol milyen a vérnyomásom, neki csak az számít, hogy nála mennyi...
28 hetes terhes vagyok, az utolsó 24 órás mérő 2 hete volt rajtam, a dokim meg sem nézte az eredményét, mert az nem számít, csak az, hogy a terhesgondozáson mit mér.
Lassan ott tartok, hogy zokogva indulok el az sztk-ba mert már rettegek, hogy megint magas lesz a vérnyomásom, amivel persze úgy felhergelem magam, hogy magas lesz.
A védőnő is méri, ő meg azért pánikol, mert a legutóbb csak 95 volt és ez meg nagyon alacsony szerinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!