Milyen vizsgálatokért kell fizetni a terhesség alatt?
Figyelt kérdés
Mi az amit ingyen (TB-re elvégeznek) és mik azok amiket zsebből kell kifizetni? És melyik mennyibe kerül???2014. júl. 18. 08:04
1/9 anonim válasza:
Nekem minden ingyen volt (kötelezőkre mentem csak sztk rendelésre, magándokim nem volt).
2/9 anonim válasza:
Genetikai vizsgálat vérből.Az első(11 hetesen) 9000 a második (3 hét múlva) 15000ft.
3/9 anonim válasza:
Ha nem fogadsz magánorvost, szülésznőt és nem kéred a nem kötelező (fizetős) teszteket (pl. kombinált teszt) mindent sztk alapon csináltatsz akkor minden vizsgálat ingyenes.
4/9 anonim válasza:
Semmiért nem kell fizetni. Az alap terhesgondozas ingyenes.
Mas kerdes, higy lehet fogadni maganorvost, lehet menni 3-4-5d ultrahangra, genetikai tesztet csináltatni, stb, de ezek egyike sem kotelezo.
5/9 A kérdező kommentje:
És mennyire ajánlatos ezeket elvégeztetni?
A legtöbben elszokták? Van olyan probléma amit csak a fizetős vizsgálatok derítenek ki?
2014. júl. 18. 08:21
6/9 anonim válasza:
En maga orvosra "ruháztam be". Semmi extra vizsgálatot nem tartott szükségesnek. Azt mondta, ha nincs ra utaló jel, felesleges plusz költségben verni magunkat es az eredményre váró idegeskedest is meg spóroljunk.
7/9 A kérdező kommentje:
Azért is érdekelt mert voltak akik azt mondták, hogy a terhesgondozás során több 10ezret kell fizetni a vizsgálatokért.(már a kötelezőn felül értem) és hogy milyen sokba kerül a gyerek mielőtt megszületik.
2014. júl. 18. 08:41
8/9 anonim válasza:
Átlagos terhességnél az orvos nem fogja azt mondani, hogy menj valami fizetős vizsgálatra, ha semmi rendelleneset nem talál. Vannak kockázati tényezők, mint testsúly, életkor, vagy krónikus betegség a terhesség előtt. De ha pl. az ingyenes AFP eredménye nem tökéletes, akkor javasolni fog egy másik vizsgálatot a Down-kór és egyéb rendellenességek szűrésére, ami viszont fizetős. Vagy engem küldtek magzati szívultrahangra, amire csak szülés utáni időpont lett volna, vagy magán rendelés, ami zsebbe nyúlós. Alap esetben semmi nem kötelező amiért fizetni kell.
9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltatok!!! :)
2014. júl. 18. 09:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!