Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhesség alatt gombás fertőzés?

Terhesség alatt gombás fertőzés?

Figyelt kérdés
19 hetes kismama vagyok és szinte folyton gombás fertúőzés alakul ki a hüvelyembe. Nem szexelünk a párommal, mert a baba nagyon lent van, és veszélyes. Három naponta cserélek törölközőt, takarítom a kádat, wc-t. Intim mosót is használok. Most megint gombás fertőzésem van, de nem viszket csak ott van, mondta az orvos. Most felírta a Mikogal hüvelykúpot, az előző Pimafucin hüvelykúp semmit sem hatott. Küzd még rajtam kívül valaki ilyen problémával?

2014. júl. 8. 18:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Kismamakent "normalis". Ilyenkor legyengul az immunrendszer, konnyebb oszeszedni valamit. Amugy nem csak fertozessel lehet gombas fertozeshez "hozzajutni". Nekem pl akkor is elojon, ha sok cukrosat fogyasztok.
2014. júl. 8. 18:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia..igen nekem visszatérő huvelygombam van..17 hetes vagyok,ahogy terhes lettem előjött azonnal..kaptam gyógyszertári kúpot rá szerintem jo,igaz nem mult el de ha enyhül én azt is. Értékelem...nekem se viszket.a cukor nagymértékben ront a helyzeten,de erre nemtudok figyelni.a nőgyógyászom szerint végig lesz,de próbálkozunk!
2014. júl. 8. 18:55
 3/7 anonim ***** válasza:
szia, én terhesség előtt is állandóan :) most tiszta felüdülés hogy semmi bajom. de fertőzötten kezdtem a terhességet, kaptam rá canesten kúrát, nem használt, utána a másik doki adott egy 6 db-os/napos gyógyszert, nah az helyretett, ez volt 15hetesen, most vagyok 35hetes, most kértem még egy adagot, igaz csak folyásom volt semmi más tünet, de gondoltam, lassan szülök az se legyen. a neve gynoflor hüvelytabletta majdnem 3000ft, de (nekem) tényleg jó.
2014. júl. 8. 18:59
 4/7 anonim ***** válasza:
15 hét alatt eddig szerencsére csak egyszer jött elő és a pimafucin elmulasztotta. Amúgy szerintem az intim mosakodó sem jó ötlet ilyenkor, én megmondom őszintén tiszta vízen kívül semmivel nem merem megmosni, mert a lactacidon is érzem hogy rosszat tesz neki. az elmúlt másfél hónapban - lekopogom - nem jött ki semmi. Próbáld meg intim mosó nélkül. Tudom furán hangzik, de próbáld meg :)
2014. júl. 11. 20:59
 5/7 anonim ***** válasza:
3as válaszoló vagyok. van némi igazság abban amit az utolsó ír. a mosakodó van hogy talán rontja is a dolgot. én most sabat használok mert az egyszer amíg tartott egy tubus nagyon jót tett. de most semmi hasznát nem látom. így én is mellőzöm. próbáld ki, és használj betétet, azt napi szinten tudod cserélni nekem láthatóan az is segít. 35hkm.
2014. júl. 11. 23:15
 6/7 alivali válasza:
Nekem is volt antibiutikum kura miatt 26 hetesen. Én canesten kombi g-t kaptam. El is mulasztotta. Az intim lemosót én hanyagolnám a helyedben,mert rontja a normál ph t így könnyen fertőzödhet a hüvely. Elég ha sima vízzel megmosod.
2014. júl. 16. 20:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia.

masodszorra van gombam.. eloszor mikogalt kaptam ra,6nap este elmult.

Most megint gombam van,pimafucint kaptam ra. Addig nem megyek el a nodokitol amig el nem kezdi a tenyesztest..

18hkm

2014. júl. 28. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!