Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 27 évesen kombinált teszt kell-e?

27 évesen kombinált teszt kell-e?

Figyelt kérdés

Meg mondom őszintén, hogy is mondjam, nekem az elvekkel vannak problémáim. Minden kötelező vizsgálatra elmegyek, amit a TB - állam - jogszabályok előírnak.

Amikor kint volt nálam a védőnő 7 hetesen, szinte ez volt az első dolog, amit mondott, hogy kombinált tesztre kérjek csekket, s hogy csináltassam meg, be is írta szorgalmasan a kis-könyvembe a köv.vizsgálatokhoz.

Kértem is csekket.

Mondjam azt, hogy meglepődtem az árán?! De nem is azon, hanem egy Kft.-nek megy ez a pénz.

Lehet én érzem rosszul, és én vagyok túl felelőtlen, de az összes orvoshoz, akihez járok, az magán. Nem sajnálom azt a pénzt, amit ott hagyok alkalmanként, mert meg van a miértje, és legalább olyan ellátást kapok, amit elvárok. Inkább elmegyek abból a pénzből a dokimhoz, mint egy ilyen esélylatolgatásos tesztre kiadjak x Ft-ot.

Ezzel a "kft-s" "felkapott" "ajánlott de kötelező" "pénzlehúzósszagú" dologtól a plafonon vagyok. ( És igen tudom, a babám a lényeg, és fontos is nekem nagyon, de akkor is...)

Nem igazán értem, hogy ha ez olyan extra fontos és elengedhetetlen, akkor miért nem teszi kötelezővé a TB? S ha TB nem tartja kötelezőnek, akkor minek csináltassam meg 27 évesen saját kontóra?

Lehet megszóltok, de kicsit úgy érzem, hogy ez az egész terhesség/várandósság túl lett misztifikálva...

Szóval, vélemények?

2014. júl. 2. 07:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
Ez a te döntésed, az aránypárnál azért nagyon nem mindegy, hogy mekkora az a szám. Ha pedig nagy a kockázat, úgyis vannak további vizsgálatok. Ha te betegség ellenére is biztosan megtartanád, akkor meg tényleg teljesen felesleges.
2014. júl. 2. 13:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Azert ez nem egészen aránypár csak, 91%-os..en mint irtam megcsinaltatok mindent mert ugy gondolom fontos es megpróbálok Mindenre elmenni!aki írta b ha olyan fontos lenne támogatott lenne,ez így nem igaz mert van kötelező uh a12 héten es hat akkor is ezt nézik..csak vert nem vesznek es nem olyan alaposan nezik meg..ezek a Vizsgálatok hasznosak es itt nagy valószínűséggel kiszűrik a bajt..en ugy gondolom ha van ra lehetősége vkinek inkabb vegyen reszt ezeken mert aki nem szeretne beteg babat világrahozni jobb ha időben tudomást szerez róla..de persze ezt mindenkinek magának kell eldönteni,h mit tart Fontosnak es mit engedhet meg magának.
2014. júl. 2. 14:21
 13/15 anonim ***** válasza:

28 eves vagyok. Kombi tesztem down korra 1:45hoz lett!!! Hiaba arány szám, nekem megnyugtató lett volna ha pl 1:30000!!! További vizsgálatra mentünk es most nyugodt vagyok, hogy nem down koros a babam.

Elmennek a következő terhessegemnel is, ha akkor is fizetős lesz.

2014. júl. 2. 19:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Én első babánál megcsináltattam (De minek?).Tapasztalatlan voltam,rábeszéltek.

Másodiknál nem fogom megcsináltatni.

2014. júl. 8. 16:37
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ma fogok menni a nőgyógyászomhoz, megkérdezem tőle, hogy mi a meglátása. Túl sok értelmét, egy "arányosított számpár" eredménynek nem igazán látom-értem.
2014. júl. 9. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!