27 évesen kombinált teszt kell-e?
Meg mondom őszintén, hogy is mondjam, nekem az elvekkel vannak problémáim. Minden kötelező vizsgálatra elmegyek, amit a TB - állam - jogszabályok előírnak.
Amikor kint volt nálam a védőnő 7 hetesen, szinte ez volt az első dolog, amit mondott, hogy kombinált tesztre kérjek csekket, s hogy csináltassam meg, be is írta szorgalmasan a kis-könyvembe a köv.vizsgálatokhoz.
Kértem is csekket.
Mondjam azt, hogy meglepődtem az árán?! De nem is azon, hanem egy Kft.-nek megy ez a pénz.
Lehet én érzem rosszul, és én vagyok túl felelőtlen, de az összes orvoshoz, akihez járok, az magán. Nem sajnálom azt a pénzt, amit ott hagyok alkalmanként, mert meg van a miértje, és legalább olyan ellátást kapok, amit elvárok. Inkább elmegyek abból a pénzből a dokimhoz, mint egy ilyen esélylatolgatásos tesztre kiadjak x Ft-ot.
Ezzel a "kft-s" "felkapott" "ajánlott de kötelező" "pénzlehúzósszagú" dologtól a plafonon vagyok. ( És igen tudom, a babám a lényeg, és fontos is nekem nagyon, de akkor is...)
Nem igazán értem, hogy ha ez olyan extra fontos és elengedhetetlen, akkor miért nem teszi kötelezővé a TB? S ha TB nem tartja kötelezőnek, akkor minek csináltassam meg 27 évesen saját kontóra?
Lehet megszóltok, de kicsit úgy érzem, hogy ez az egész terhesség/várandósság túl lett misztifikálva...
Szóval, vélemények?
28 eves vagyok. Kombi tesztem down korra 1:45hoz lett!!! Hiaba arány szám, nekem megnyugtató lett volna ha pl 1:30000!!! További vizsgálatra mentünk es most nyugodt vagyok, hogy nem down koros a babam.
Elmennek a következő terhessegemnel is, ha akkor is fizetős lesz.
Én első babánál megcsináltattam (De minek?).Tapasztalatlan voltam,rábeszéltek.
Másodiknál nem fogom megcsináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!