Miért van az, hogy egy csomó dolgot nem mondanak el sehol, még a terhesgondozáson sem?
pár dolgot én sem tudtam, de amúgy ez a pár dolog mindenkinél más és viszoylag könnyen feldolgozható egy felnőtt ember számára, akinek a kezében most már egy másik kis ember sorsa van. engem meglepett, h te mennyire fennakadtál ezen.
én pl nem izzadtam sokat, de a szaga sokkal kellemetlenebb volt, a hajam elől, egy foltban hullott, most, h nő, úgy nézek ki, mint amikor egy 12 éves serdülő kislánynak otthon vágják le a haját. nem lehet mindent előre tudni
És ha tudod, hogy naponta lemossák a gátsebed,akkor nem szülsz? Eszedbe nem jutott, hogy még egy ennél "tisztább" helyen levő sebet is tisztítani kell és rendben tartani?
Ha ezeket elmondaná a védőnő, akkor meg az lenne a baj, hogy mit riogatnak...
Hát, az az igazság, ha tényleg elmondják, akkor az valóban riogatásnak tűnik. Ha vki osztja az észt, a "majd meglátod"-dal, az megint az. Vagy keresel egy ismerős anyukát, akinek adsz a tapsztalataira, a véleményére, vagy hagyod, h történjenek a dolgok, és menet közben szembesülsz. Az egész gyerekszülés-nevelé egyáltalán nem olyan könnyű, és egyszerű, meg szép, mesébe illő, ahogy utólag mindenki meséli. Az idő mindent megszépít.
Én pl. nem akartam semmit tudni, hallani. Anyukámank is azt mondtam, ne meséljen dolgokat, ha akarok, akkor kérdezek, arra feleljen, de ne rettentsen el. Én nem álomnak véltem/éltem meg az egész dolgot. Nekem nem felemelő érzés a szoptatás, nem aláltam el a gondolattól , h majd ez a lelki kapocs anya-gyerek között. Tudtam, h fontos, de nem a legfontosabb. Igyekeztem mindet megtenni, de nem vágtam fel az ereimet, amikor "bezárt a tejbolt". A te elhatározásodon múlik minden. Kitartás, és nyugalom!
Alakítsd úgy az életedet, életeteket úgy, hogy az nektek jó legyen.
Nálunk terhes gondozáson csak kitöltik a könyvet , a doki meg megvizsgál. A védőnőm kis nyomi volt, kb 20 éves, 20 kiló karót nyelt csaj, na ő csak a vizeletet nézte és megkérdezte, van-e kérdésem. Ennyi. Szülés előtt neten olvasgattam elég sokat és a szoptatás nehézségei világosak voltak, de a többi nem. A vér kinyomkodása is új volt, az izzadásra én is azt hittem, h a melegtől van.
Szóval nálunk (Pécs), ez volt!
Most másodszorra vagyok terhes, már tudok mindent. Nem akarnak felvilágosítani, m van már 1 gyerek, de ha nem lenne nem tudom foglalkoznának-e ezzel.
Szóval én tökre megértem és nem csodálkozok azon , h vki nincs ezekkel tisztában.
És miért kell így beszólni, h felnőtt ember a kérdező és túléli ezeket ha szembesül vele? Nagyon meleg van, mi??? ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!