Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Szerintetek van abban logika,...

Szerintetek van abban logika, hogy ugyanaz az orvos ennyire másként kezeli a terheseket?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek? Nem tudom mire véljem ezt a rendszert? Teljesen tisztában vagyok vele, hogy minden terhesség más, és így minden terhes nőt másként kezelhet az orvos, de ha a terhesgondozásnak van egy menete, akkor mi alapján van az, hogy az ugyannaban a hétben járó egyik kismamát elküldik vérvételre (az általános vérkép és vizeletvizsgálatról beszélek), a másikat meg nem. Ugyanaz az orvos.

A 12. heti UH-n együtt voltam egy ugyancsak 12 hetes kismamával, hasonló korú is mint én, a babák is megfelelnek a 12. hétnek. Ugyanaz az orvosunk. Utána kiderült, hogy neki ajánlott terhesvitamint az orvos, nekem meg azt mondta, hogy teljesen felesleges. A másik kismama azon a napon kapott beutalót vérvételre és vizeletvizsgálatra is, én meg nem.

A terhesvitamin szedését a másiknak is mindenféle vizsgálat nélkül mondta, tehát nem vérkép alapján, hiszen a vérvizsgálatra csak ezután küldte el. Egyéb vizsgálata meg a másik nőnek se volt, hogy az alapján ajánljon vitamint az orvos. Ránézésre megmondja az orvos, hogy neked kell, neked nem kell.

13 hetes vagyok most, és a másik kismama már túl van a vizeletvizsgálaton, a vérvizsgálaton és a bvelgyógyászatra is elküldte már az orvos. Engem meg még sehova se küldtek. Csak a 12. heti UH volt eddig, semmilyen másik vizsgálat nem volt még egyáltalán!!!

Mindkettőnknek ugyanaz az orvosunk, állami, a másik kismama sem fizet semmit az orvosnak, ezt is megkérdeztem tőle.

Szóval nem értem. Amikor meglkérdeztem az ott dolgozó nővért, hogy nem kellett volna nekem is kapnom beutalót legalább vérképvizsgálatra, akkor persze azt mondta, hogy az orvos tudja mit csinál. Persze, csinálom is úgy, ahogy mondjék, de ez a helyzet nekem akkor is furcsa. Mit gondoltok?

2014. ápr. 30. 23:36
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Nálunk nics védőnői látogatás és a háziorvoshoz sem kell menni terhesgondozáskor. Minden vizsgálatra a választott nőgyógyász ad beutalót (váltani másik orvosra pedig nem lehet, kijelölt nőgyógyász van, a betegjogi képviselő meg humbuk, mindig kiderül végül, hogy az orvosnak van igaza).

Tehát ez nálunk úgy működik, hogy mindig csak a nőgyógyászhoz kell menni, ő végzi el az UH-t is, nincs külön szonográfus, és ő adja a beutalókat is, ő mondja meg, hogy mikor kell jönni legközelebb hozzá UH-ra vagy vizsgálatra. Tehát nincs se védőnői, se háziorvosi beutaló.

Amikor legközelebb kell mennem az orvoshoz, akkor leszek 15 hetes, és majd megemlítem neki, hogy nem volt még vérvétel, vizeletvizsgálat se, meg hogy eddig nem adott semmiféle beutalót sem. Meglátom, hogy mit reagál. Hátha csak elfelejtette eddig, bár az elég szakmaiatlan lenne.

2014. máj. 2. 15:50
 12/12 anonim ***** válasza:
Akkor te nem Magyarországon élsz? Akkor nem tud itt segíteni neked senki, mert mi ezt a rendszert ismerjük :)
2014. máj. 4. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!