Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ez a terhes gondozás az, amit...

Ez a terhes gondozás az, amit a nőgyógyász mondott, vagy ez valami teljesen más?

Figyelt kérdés
Elmentem nőgyógyászhoz mert 3 tesztem is pozitív lett, terhes vagyok, és akkor mondta a nődoki hogy jelentkezzek terhesgondozáson. Akkor aznap akartam is kérni időpontot a korházba, mert kb 2 ajtó távolságra volt, és a terhesgondozós nő azt mondta hogy csak 12 hét után kell időpontot kérnem. Rá pár napra mennem kellet védőnőhöz, és akkor mondta a nőci, hogy legközelebb akkor mennyek amikor ott lesz a doki is" terhesgondozással foglalkozik" elmentem, megvolt a szokásos rutin, vizelet, vérnyomás, testsúly, de a terhesgondozós pasi nem igazán mondott semmit, azon kívül hogy jó formán ne egyek és ne igyak semmi olyan amiről én eddig úgy tudtam hogy az ember szervezetére egészséggel van. Majd mondta hogy 1 hónap mulva mennyek vissza. Ez az a terhesgondozás amiről beszélt a nő gyógyász, vagy ennek ellenére nekem még el kell mennem a korházba ahhoz akit ő mondott? Pecsétet nyomott a kiskönyvembe, hatalmas betűkkel bele írta hogy DIÉTA.. ennyi volt.

2014. márc. 18. 12:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem én már ezt a sok diétás magyarázatot, mind-e mellet természetesen köszönöm. Első sorban nem a diéta miatt került ki írásra a kérdésem, és mint ahogy írtam is, nagyon rég óta tartom a súlyom, ami számomra ideális. Nem eszek össze vissza, cukrot is max teába iszok, de azt is csak ritkán. Nem eszek zsírban fröcsögő kajákat, sem gyorskajákat. Sok zöldséget eszek, ha nem tudom mit egyek, akkor is inkább eszek egy karalábét, mint hogy neki álljak nassonlni, így nem igazán fogok azzal foglalkozni hogy el kezdjem számolni a bevitt kalóriák számák. Úgyérzem hogy nincs rá szükségem, és nem is vagyok én Rubint Réka hogy csak a gyerek súlyát mutassa a mérleg, nállam a plusz kilókat már nem. Szerintem egy terhességnek nem arról kell szólni hogy számolom a kalóriákat, és kínzom magam hogy nem ehetek jó formán semmit, szerintem sokkal nagyobb bajt csinálok azzal, ha most 100-ban felfordítom az eddigi táplálkozási szokásaimat, mint hogy bevigyem a szervezetembe a napi +kalóriámat.
2014. márc. 19. 17:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem a túlsúlyról szól a diéta egyébként. Esetlegesen felboruló anyagcseréről, ami nem ugyanaz, mint a hízol vagy nem hízol.

Én sem híztam, ha külön nem vizsgálnak rá, szerintem ki sem derül a cukrosság.

Gondolom volt olyan közelítő értéked (felső határ közeli vércukor érték, vagy más), ami miatt szakmailag indokolnak tartják.

Tehát nálam se a hízás volt tünet, de kimutatták, hogy az anyagcsereháztartásom átmenetileg felborult.

Nem kötelező tartani a diétát, ez csak egy opció.

2014. márc. 19. 17:53
 13/13 anonim ***** válasza:
Mekkora lett a babád? :)
2014. nov. 9. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!