Ha terhesség alatt mondom le a védőnői szolgálatot, akkor ki fog igazolást adni, hogy a kötelező 4 pecsétem megvan az anyaságihoz? (mikor már megvan a baba, úgy tudom, ez kell az igényléshez)
A helyzet az,hogy a védőnő szerint,ha lemondom,nem jár semmi.Itt viszont olvastam,hogy az orvos pecsétje számít,nem a védőnőé.
Sőt,két orvoshoz is járok(mint,ahogy sokan mások) egy fogadotthoz és egy körzetileg illetékes nőgyógyászhoz.A körzetileg illetékestől kell szerintük a 4 pecsét,a magán dokim sosem pecsétel,csak a leleten.
(nem azért kérdezem,mert az életünk függ az anyaságitól,de ha járna,akkor nem szeretném elbukni)
Aki volt ilyen helyzetben,kérem szépen írjon pár sort!
Köszönöm: Egy 18 hetes kismama.
orvosi pecsétből kell 4 db, nálunk a védőnő nem is pecsétel, magándokim volt végig, így ő pecsételt, nem is ismerte a védőnőt, mert más körzetben, más kerületben voltak
a kórházban pedig szülés után a nőgyógyászom állította ki az igazolást, hogy jogosult vagyok a támogatásra. A védőnőt lemondhatod ettől, a doki pecséteit gyűjtögesd szorgalmasan
Ok,köszönöm.
Ha meglesz a baba,akkor a gyerekorvos kijön biztosan,ezzel semmi gond,nem putriban lakunk :-)De utána többször nekem kell majd vinni ez is oké.
Ő mér súlyt is,minden vizsgálatot megcsinál,már leinformáltam.
Elsősorban a közlekedés miatt nem mindegy,mert autónk nincs.
Akkor majd a kórházi védőnőtől kérem az igazolást szerintem.Valaki úgyis ad :-)
Mindenkit felpontoztam,köszi!
Igen,kijön januárban a gyermekjóléti szolgálat,szeretettel várjuk őket (de komolyan)
Semmi olyat nem fognak találni,ami ne lenne megfelelő a legszigorúbb szemmel nézve is. :-)
Beszéltem velük,ők azt mondták,hogy nekik nincs erre forma nyomtatvány,ünnepek után vigyek be egy általam írt dokumentumot,indoklással,lehetőleg 2 példányban.Ők ezt hivatalosan átveszik és kijönnek ellenőrizni még januárban.
A későbbiekben pedig ha a babát hordom orvoshoz,a kötelező oltásokra is(nyilván) akkor semmi egyéb hátrányom nem lesz.Ezt mondták most a két ünnep közt.
Felpontoztam a többieket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!