Aki beutalóval kért időpontot genetikai tanácsadásra az 1-es számú női klinikára mennyi időre kaptatok?
Amniocentézisnél konkrétan az történik, hogy beszúrnak egy tűt a méhedbe és mintát vesznek a magzatvízből. Nálam pont ez volt, amitől te is tartasz, hogy minden leletem negatív volt, mégis elküldtek amniócentézisre. A vizsgálatra nem fognak kényszeríteni, de a lelki terror az van. Indokolni az orvos nem indokolt, pontosabban csak egy dolgot mondott, hogy 40 éves vagyok. Amikor kijöttem tőle és elolvastam mi volt a leleten, akkor vettem észre, hogy beleírt egy olyat, hogy a szellemi fogyatékossággal járó betegségek aránya 3% - mire visszamentem hozzá, hogy ezt mégis hogyan értelmezzem, eltűnt ebédelni. Erről a 3%-ról nem volt szó szóban és nem is értem, hogy mi alapján számolta ki (HK és a kezelőorvosom sem értette!)5 évig tanultam matematikát, statisztikát egyetemen, statisztikai modellezéssel foglalkozom, az érveit megértettem volna, de azok nem voltak. Az pedig, hogy így szoktuk, az nem érv.
A beleegyező nyilatkozaton minden felelősséget leráznak magukról, bármi komplikáció történik, abba te beleegyeztél.
Én nem arról az esetről beszélek, amikor valakinek 1:70 vagy hasonló arányok jönnek ki a kombinált alapján, hanem arról, amikor jóval 1:1000 alatt van az esélyed és a 99,9%-ból akarnak 99,95%-ot - nem törődve azzal, ha elvetélsz, koraszülött lesz a baba stb.
Hajdú Krisztina nagyon profi, nagyon határozott és elképesztően alapos. Végig azt éreztük rajta, hogy ha gond lenne minden további nélkül elküldene amnióra. Rendel több helyen is, mi az Istenhegyin voltunk nála - állítólag messze az a legjobb minőségű UH az egész országban. Szerintem időben vagy, az időpont miatt nem lesz gond.
Szia. Köszi a segítséget. Tegnap sikerült időpontot kapnom a Hajdu Krisztinához. December 2, 12 óra. Akkor 19 hetes leszek.Nagyon segítőkészek voltak már telefonon keresztül is. A méreteket is megkérdezte az utolsó UH-ról,és az alapján 14 hetes és 1 napos vagyok ma. A dokim kicsit elnézte,mert ő azt írta a leletre,hogy 12 hetes vagyok, pedig akkor már 13 hetes és 3 napos voltam(október 25.én). Na mindegy. Ma kaptam sms-t a kombinált tesztről, és egyből meg is néztem a neten az eredményt ......ééééés..................minden oké. Minden rajta van a korom, meg minden,és az jött ki,hogy alacsony kockázat. :) Úgy örülök,hogy nem is igaz. :) Megpróbálom bemásolni,hogy lásd te is:
A vizsgált markerek eredménye:
PAPP-A: 4879 miu/L 1.13 MoM
Szabad ß-hCG: 21.10 Ng/ml 0.79 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT): 1.00 mm 0.61 MoM
A szűrővizsgálat eredménye: Alacsony kockázat
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 3 700
Kockázat az Edwards-kór előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000
Ez nagyon jóóóóó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!