Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Aki beutalóval kért időpontot...

Aki beutalóval kért időpontot genetikai tanácsadásra az 1-es számú női klinikára mennyi időre kaptatok?

Figyelt kérdés
12 hetes vagyok. Jövőhéten pénteken tudok legközelebb időpontot kérni,de akkor meg nov 1-e lesz. Gondolom ünnep nap nem lehet még időpontot sem kérni. Nem csúszok le valamilyen vizsgálatról akkor,ha csak utána tudok időpontot kérni? Akkor már 14 hetes leszek.
2013. okt. 27. 19:22
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Ha jól értem az amnio, az a magzatvíz vizsgálat, amikor mintátát vesznek ?Elvileg,ha minden lelet jó,akkor is mennem kellene?Én úgy tudom,az nem kötelező,csak akkor csinálják,ha aaz Anyuka és Apuka bevállalja. Oda az Istenhegyire hogyan lehet bejutni? Én is szívesen elmennék egy olyan orvoshoz,aki normálisan megvizsgálja a babát.
2013. okt. 28. 20:51
 12/24 A kérdező kommentje:
Közben megnéztem pár véleményt a Dr. Hajdu Krisztináról. Nagyon jó vélemények vannak róla. Úgy láttam egészségpénztári kártyával is lehet náluk fizetni. Szerinted mikorra érdemes nála időpontot kérni?18.hét? Akkor még időben lennék:) Mindenképp szeretnék elmenni hozzá. Köszönöm,hogy megemlítetted őt. Ha nem muszáj, én sem szeretném azt a magzatvíz vizsgálatot.
2013. okt. 28. 21:05
 13/24 anonim ***** válasza:

Amniocentézisnél konkrétan az történik, hogy beszúrnak egy tűt a méhedbe és mintát vesznek a magzatvízből. Nálam pont ez volt, amitől te is tartasz, hogy minden leletem negatív volt, mégis elküldtek amniócentézisre. A vizsgálatra nem fognak kényszeríteni, de a lelki terror az van. Indokolni az orvos nem indokolt, pontosabban csak egy dolgot mondott, hogy 40 éves vagyok. Amikor kijöttem tőle és elolvastam mi volt a leleten, akkor vettem észre, hogy beleírt egy olyat, hogy a szellemi fogyatékossággal járó betegségek aránya 3% - mire visszamentem hozzá, hogy ezt mégis hogyan értelmezzem, eltűnt ebédelni. Erről a 3%-ról nem volt szó szóban és nem is értem, hogy mi alapján számolta ki (HK és a kezelőorvosom sem értette!)5 évig tanultam matematikát, statisztikát egyetemen, statisztikai modellezéssel foglalkozom, az érveit megértettem volna, de azok nem voltak. Az pedig, hogy így szoktuk, az nem érv.

A beleegyező nyilatkozaton minden felelősséget leráznak magukról, bármi komplikáció történik, abba te beleegyeztél.

Én nem arról az esetről beszélek, amikor valakinek 1:70 vagy hasonló arányok jönnek ki a kombinált alapján, hanem arról, amikor jóval 1:1000 alatt van az esélyed és a 99,9%-ból akarnak 99,95%-ot - nem törődve azzal, ha elvetélsz, koraszülött lesz a baba stb.

Hajdú Krisztina nagyon profi, nagyon határozott és elképesztően alapos. Végig azt éreztük rajta, hogy ha gond lenne minden további nélkül elküldene amnióra. Rendel több helyen is, mi az Istenhegyin voltunk nála - állítólag messze az a legjobb minőségű UH az egész országban. Szerintem időben vagy, az időpont miatt nem lesz gond.

2013. okt. 29. 10:17
 14/24 A kérdező kommentje:
Szerinted hányadik hétre érdemes időpontot kérni? Én a 19.re gondoltam,mert akkor már megvan az AFP eredmény is, 3 a 18. heti Uh is.
2013. okt. 29. 16:50
 15/24 anonim ***** válasza:
Én 18+0 voltam, mert nagyon szerettem volna tudni, hogy mi a helyzet. Ez volt a legkorábbi időpont, amikor mehettem - az időpont kérésnél megkérdezték, hogy a 12. heti UH alapján mennyi idős a terhességem - a lányunk a 12 héten 1 héttel idősebbnek látszott, úgyhogy nem volt gond. Hívd fel őket nyugodtan, nagyon segítőkészek.
2013. okt. 29. 21:15
 16/24 anonim ***** válasza:
És mehetsz AFP nélkül is, Hajdú Krisztinát nem érdekelte, viszont a kombinált tesztet azt megnézte.
2013. okt. 29. 21:16
 17/24 A kérdező kommentje:

Szia. Köszi a segítséget. Tegnap sikerült időpontot kapnom a Hajdu Krisztinához. December 2, 12 óra. Akkor 19 hetes leszek.Nagyon segítőkészek voltak már telefonon keresztül is. A méreteket is megkérdezte az utolsó UH-ról,és az alapján 14 hetes és 1 napos vagyok ma. A dokim kicsit elnézte,mert ő azt írta a leletre,hogy 12 hetes vagyok, pedig akkor már 13 hetes és 3 napos voltam(október 25.én). Na mindegy. Ma kaptam sms-t a kombinált tesztről, és egyből meg is néztem a neten az eredményt ......ééééés..................minden oké. Minden rajta van a korom, meg minden,és az jött ki,hogy alacsony kockázat. :) Úgy örülök,hogy nem is igaz. :) Megpróbálom bemásolni,hogy lásd te is:

A vizsgált markerek eredménye:

PAPP-A: 4879 miu/L 1.13 MoM

Szabad ß-hCG: 21.10 Ng/ml 0.79 MoM

Tarkóredő vastagsága (NT): 1.00 mm 0.61 MoM

A szűrővizsgálat eredménye: Alacsony kockázat

Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 3 700

Kockázat az Edwards-kór előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

Ez nagyon jóóóóó. :)

2013. okt. 31. 17:34
 18/24 anonim ***** válasza:
Szorítok nektek :)
2013. okt. 31. 18:36
 19/24 anonim ***** válasza:
Azt akartam még írni, hogy ha meg tudod oldani, ne menj egyedül, mert tényleg nagyon nagy élmény volt - a férjem végigbőgte az egészet:) Kaptunk egy kb 15-20 perces filmet az UH vizsgálatról DVD-n, a végén átkapcsolta a doktornő 4D-re a gépet és kaptunk fényképeket is 5-6 darabot.
2013. okt. 31. 18:40
 20/24 A kérdező kommentje:
Már megbeszéltük a Párommal,hogy az ilyen vizsgálatokra eljön velem.Szeretném,hogy bejöjjön majd ő is. Én Pesten amúgy sem vezetnék, meg amúgy is. Neki is ott kell lenni az ilyen pillanatoknál. És a dvd-ért kell fizetni, meg a képekért? Vagy az benne van a 15000 Ft-ban? Ha jól értesültem akkor ennyi a vizsgálat díja.
2013. okt. 31. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!