Genetikai tanácsadásra csak beutalóval lehet menni? 38 éves vagyok és én nem kaptam beutalót.
Szia,
Érdekes egy orvosod van, lehet el kellene gondolkodni egy váltáson...
Szóval, én is 36 leszek idén :) Nekem úgy volt, hogy elküldött az első sima vérvételre. Aztán a 12. héten van a következő vérvétel+UH. Mivel 35 elmúltál, elküldenek vagy kombinált vagy integrált tesztre, ami vérvétel+genetikai UH. 16 hét AFP vizsgálat, és a 18. héten ugye ehhez egy UH. A kombinált+AFP eredménynek a függvényében, ha az nagyon rossz, akkor úgyis felajánlják, hogy megböknek és magzatvizet vesznek. 35 felett ezt kötelező ajánlaniuk nekik, de neked nem kötelező megcsináltatni. Az én eredményeim jók lettek. Volt egy kombinált tesztem, és az AFP és a 18. heti ultrahang is jó, én nem kértem a bökést.
Neked sem muszáj, ha megnyugtatnak az előbb leírt vizsgálatok eredményei.
De az, hogy egy doki annyit mond, menjen.... ez gáz, és szerintem oda beutaló is kell. De ez a bökés csak a 18. hét után esedékes amúgy is, ha a fenti eredményekkel rendelkezel.
Mennyi idős várandós vagy, és hova jársz dokihoz, mert van ahol a kombinált tesztért nem kell fizetni, a TB nem téríti és 28 ezer ft.
Szia,
Első válaszoló vagyok.
Hát igen, nem megnyugtatóak az eredmények. Nekem a Down kór 1:18000 lett, és az afp is jó volt, illetve az uh is megnyugtató.
De mivel neked jóval kevesebb az érték, és megnyugvás lenne, kérj beutalót, az a biztos így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!