Unokatesókám terhes lett és a terhesgondozását a helyi sztk-ban kezdte meg. Az orvos, akihez járt a 12.heti vizsgálat után közölte vele, hogy mivel már 3 hónapos terhes, ezért illik felkeresni az orvos magánrendelőjét és ne jöjjön többet az sztk-ba (legalábbis hozzá ne), mert nem fogja ellátni, megvizsgálni, merthogy a 12.hét után nem járkálunk a tb-re terhesgondozásra, hanem orvost keresünk magunknak. Mindezt olyan stílusban, hogy szegény lány, amint kijött a rendelőből azonnal elsírta magát. Otthon is alig tudtuk megvigasztalni, annyira rosszul esett neki. Szerintem ez kimeríti a vérlázító pofátlanság kategóriáját.
Nyíregyházán Dr Felföldi Róbert, aki szakmailag egyébként egy 0, azt monda nekem a magánrendelőjében: " Mezei /azaz SZTK. rendelésen/ voltam, a sok gyökér kiakasztott" gyökér= akinek nincs pénze a 10e ft-os magánrendelésére. Szép mi? Ott is hagytam a francba, ja és egyébként a terhességem is benézte, miatta lett koraszülött a kislányom.
2013. okt. 11. 17:55
3/10 anonim válasza:
Sajnálom nagyon!!
Az a baj, hogy ha lenne lelkiereje az embernek, akkor fel kéne jelenteni az ilyet, de hát ilyenkor mindenki csak arra gondol, hogy "meneküljünk", és keressünk egy normálisat. És ezt meg is értem maximálisan.
Az ember terhesen (amúgy is, de ilyenkor még jobban) ki van szolgáltatva az orvosoknak, ezért van, hogy megengednek maguknak ilyesmit egyesek.
(És ezek felesküdtek amikor végeztek az élet védelmére. Brr.)
2013. okt. 11. 18:01
4/10 A kérdező kommentje:
Teljesen fel vagyok háborodva és épp ezért, amit te is írtál utolsó, hogy tudják, hogy ki vagyunk szolgáltatva nekik, azért csinálják. Én mondtam neki, hogy jelentse fel, de nem lett volna sok értelme, mert még csak az asszisztens volt jelen....
2013. okt. 11. 18:08
5/10 anonim válasza:
Igen, az a baj, hogy az orvosok/egészségügyisek falaznak egymásnak, és nyilván úgy állítaná be, hogy "szegény hormonoktól feldúlt kismama biztosan félre értett valamit", a bíró meg neki hinne. (Mármint az orvosnak).
2013. okt. 11. 18:09
6/10 anonim válasza:
Sajnos ilyenek az orvosok.. én végig az sztk-ba jártam, nem fogadtam orvost mivel itt vidéken csak 1 rendelt akinél tudtam volna szülni a kórházba ami 40 km-re van. Őt egyszer megkérdeztem és csak írta tovább a kis könyvemet, nem válaszolt..pedig szerintem elég érthető voltam. Amúgy is az a "bun**" fajta.. persze így, hogy nem volt orvosom a legközelebbi kórházba szültem és olyan volt a bánásmód, hogy az én arcomról lesülne a bőr a helyükbe. Amúgy meg a doki nem tagadhatja meg a sima sztk-s vizsgálatokat.. Aki nincs "eleresztve" az ne is járjon terhesgondozásra? Szerintem ez elég abszurd.
Az egyik ismerősömnek a magánorvosa pénzt sem fogadott el, és közölte, hogy annak a pénznek van helye, nem sokára bővül a család..na az ilyen előtt megemelem a kalapomat.
De az aki így meg mer bántani egy kismamát, annak se szíve se lelke. szánalmas és szomorú ami az egészségügybe folyik.
2013. okt. 11. 18:23
7/10 anonim válasza:
Ezt a parasztot. Unokatesód nyugodtan menjen az SZTK-ba a 18 hetes genetikaira. ha nem látják el (kötelező) akkor már van alapja a feljelentésnek. Mondjuk remélhetőleg több doki is van és nem ez fogja vizsgálni. Mondjuk havonta tényleg nem fogadják az embert az sztk-ban, de a kötelező vizsgálatokat el kell végezniük
2013. okt. 13. 08:15
8/10 anonim válasza:
Két terhességem volt sztk-ba jártam. Nem mondott soha ilyet a doki, hogy csak 12.hétig mehetek oda. Havonta kellett mennem akkor megírta a beutalókat. Mivel neki nem olyan gépe van, ezért a genetikai uh-ra a kórházba adott beutalót. Biztos kioktattam volna, hogy mi az, hogy nekem magán dokihoz kéne mennem. Ha az sztk-ban végeznek terhesgondozást akkor mehet oda. Próbáljon nézni egy másik dokit.
Amúgy ha nem titok akkor merre történt ez az eset?
2013. okt. 13. 08:28
9/10 anonim válasza:
Maximálisan felháborító. Az ilyen mire esküdött fel???? Veszélyeztetett terhes voltam, végig sztk-s dokihoz jártam. Volt olyan, hogy naponta kétszer is be kellett menjek, mert félő volt a vetélés. Még ő mondta, hogy nyugodtan menjek, amikor csak úgy érzem. Inkább hiába, minthogy baj legyen. A 9 hónap alatt 45 alkalommal voltam nála. Pénzt sosem kért (nem is tudtam volna adni miből). Ez egy magánrendelésen 9 hónap alatt 450.000.-FT-ba került volna, ha a 10.000.-Ft/vizittel számolok. A kórházban is az ügyeletes orvosnál szültem. Nagyon nehéz, hosszú és fájdalmas szülésem volt. Soha egy rossz szót nem szóltak, hogy ne ordítozzak vagy ilyesmi. Nagyon nehezen épültem föl, az orvos naponta kétszer benézett hozzám- Ő sem várt anyagi ellenszolgáltatást. Mindketten makk egészségesek vagyunk azóta is. Szóval vannak azért ellenpéldák.
2013. okt. 17. 13:42
10/10 anonim válasza:
Pfff, én tuti elmennék a betegjogi képviselőhöz, ha nekem valaki ilyet mondana!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!