A kórházakban nyomon követik a terhességeket?

Ha bemegy vizsgálatra, az orvos már az elején letisztázza a nővel hogy szülni akar vagy elveteti. Ha szülni, akkor rendszeresen kell járnia vizsgálatokra. Így lesz kartonja. Egy idő után hiányolni fogják.
Én amikor szültem Budapesten, jeleztem hogy amint elhagyom a kórházat a fiammal más városba költözöm. Felírták az új címemet, és 1 hét múlva már ellenőrzött is az ottani védőnő, hogy tényleg ott élek ami címet megadtam..
Ebből is gondolom hogy valakinek egy idő után feltűnne ha nem jelenik meg a kismama.

Ha valaki csak egyszer volt bent vizsgálaton mondjuk nőgyógyászati ambulancián, amikor megállapítják a terhességet, és utána többet nem jelentkezik sehol, akkor senkinek se fog hiányozni.
Ha már bejelentkezik a védőnőhöz, akkor neki feltűnik, ha "eltűnik", és megpróbálja felkeresni, előkeríteni, hogy mi történt vele.
Vagy ha esetleg magánnőgyógyászhoz jár, neki is feltűnhet, hogy nem jelentkezik többet, de az orvos nem biztos hogy ezzel foglalkozni is fog.
Maga a kórházi számítógépes rendszer nem úgy működik, mint egy ébresztőóra, vagyis nem fog jelezni, hogy valaki nem jelentkezett többet. Viszont ha valaki konkrétan egy személy után utána akar járni, akkor megtudja nézni, mikor milyen vizsgálatokon jelent meg. Vagyis, ha a védőnő hiányol valakit, és mondjuk nem éri el telefonon, megadott címen, akkor megkéri az adminisztrátort, hogy nézzen utána nem járt-e a kórházban valami miatt, pl. vetélés miatt.
Köszönöm.
Azért merült fel bennem a kérdés, mert tesómmal beszélgettünk, mesélte, hogy valahol Csehországban él egy pár, akik nem is jelentették be a gyermekük születését sehol, azaz a baba hivatalosan nem is létezik. Mert ők úgy döntöttek, elvonulnak a civilizációtól, és nem kérnek semmilyen hivatali macerából. Na és ezt gondoltam tovább. Bár nyilván ők akkor sem mentek dokihoz amikor állapotos lett az asszony.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!