AFP eredmény! Segítség! Most akkor baj van vagy nincs?
Ma kézhez kaptam az AFP eredményem, de nem értem. A védőnő szerint nem fognak tovább küldeni vizsgálatokra és szerinte nincs baj. Magyarázott még valamit telefonba, de nem értettem mit mond, mert nagyon halkan beszélt és utcán voltam.
Anyukám próbált segíteni telefonon keresztül (eredmények értékhatárait nézte meg), de szerinte sincs gond. Viszont, ő nem orvos.
Az értékek:
Terhességi AFP: 22,65
MOM érték: 0,63
A számításhoz a beutalón megadott terhességi hetet vettük alapul. A MOM érték kiszámítása ultrahanggal meghatározott terhességi koron alapszik.
Terhességi HCG: 66693,00 mU/ml
KORRIGÁLT AFP MOM: 0,83
Terhességi HCG MOM: 2,40
KORRIGÁLT MOM THCG: 3,16
Az első értékek szerint baj van és beteg a baba, a korrigált eredmények szerint meg nem.
Legalábbis, naívan a neten utánanézve ezt szűrtem le. Most melyik a valós?
Több helyen olvastam, hogy a rossz időben levett vér nem ad pontos meghatározást és gyakran az AFP vizsgálat fars eredményeket mutat. Teljes szívemből örülnék, ha valóban így lenne és a babámmal minden rendben lenne.
Aki ebben az AFP vizsgálatban jártas, az tudna nekem segíteni?
Honnan tudom meg, hogy a korrigált eredményeket mikor nézték illetve azok vajon mennyire pontosak?
Papíron (naptári idő szerint) 16. héten voltam az AFP vizsgálaton, viszont SZTK-ba járok orvoshoz (ahol sosem csinálnak uh-t, leginkább nem is foglalkoznak velem, csak adják a beutalókat). Utoljára a 12. heti uh-n voltam, ahol makk egészségesnek mondta az uh-s hölgy a gyermekem. Ez az UZSOKI kórházban történt.
Most csütörtökön megyek a 19. hetire.

Köszönöm a válaszokat!
Az lenne a kérdésem, hoyg az Istenhegyin mennyibe kerülnek ezek avizsgálatok és mennyire nehéz bejutni? Milyen hamar adnak időpontot rá?

Nyugi! Az AFP totál elavult már, nem is pontos éppen a terhességi hetek elszámolása végett.
A lányomnál 22,5 volt az értékem és makk egészséges!!!
A fiamnál pedig 15 volt és ő is makk egészséges :)
Az UH-on látják, ha baj van. Nyugi!

Az AFP tényleg teljesen elavult.
Nekünk is mondták, hogy pontosan a 16. hét közepén kell levenni. Ehhez képest mi a 16. hét utolsó napján vetettük le és tökéletes eredményt hozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!