Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hol fognak ellátni (magyar-ném...

Hol fognak ellátni (magyar-német)?

Figyelt kérdés
Nagyon speciális helyzetbe kerültem! Kiköltöztünk Németországba, viszont egyből terhes is lettem! A gond az, hogy itt még nincs biztosításom, mert beadtam az AOkhoz, de másfél hét alatt még semmi reakció. Magyarban már nincs, ön tb fizető voltam. Nagyon el kéne már mennem nőgyógyászhoz, mert gyakran fáj, nem kicsi. Ilyenkor mit tehetek? Fizetnem kell mindenképp, csak úgy lehet?
2013. júl. 26. 01:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! Nyilván németben látnak el, ha ott éltek, fura lenne ha az orvosi ellátás miatt annyit kellene utaznod... Szóval gondolom elintéztétek már a tanácsházán a lakcimbejelentést. Ha az Aok-hoz beadtátok a papirt akkor biztosan érkezik hamarosan a kártya is. Privát betegbiztositást kötöttetek vagy családi biztositásban vagy a férjed által? Addig is mig nem kapod meg a kártyát el menj el az Aok-ba, mondd el hogy el kellmenned orvoshoz és fognak adni egy A/4es lapot amin az áll, hogy Bescheinigung als Provisorischer Erzatz für die Versichertenkarte. Ezzel a papirral bármelyik orvoshoz el tudsz menni, annyit kell a későbbiek során intézned, de ők is fogják mondani hogy ha megkapod a kártyát be kell vinned bemutatni. Fizetni nem kell szerintem, maximum talán az első alkalommal 10€-t vizitdij szerű)
2013. júl. 26. 05:59
 2/2 A kérdező kommentje:
A férjem után kapom a biztosítást. Köszönöm a választ, megpróbáljuk elintézni!
2013. júl. 26. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!