Szigetszentmiklósi kismamák, akik a Szent Imrében
szültek/szülnek! Vérvételt hol intéztétek?
Figyelt kérdés
13 hetes kismama vagyok. A Szent Imrében szeretnék majd szülni, a szülészorvosom is ott dolgozik. A terhesgondozás alatt felmerült egy probléma. A szülészorvosom nem adhat ki beutalót vérvételre sem a magánrendelőben, sem a kórházban (ott nem végeznek vérvételt). Írt javaslatot, hogy a terülteileg illetékes nőgyógyász mire írja meg a beutalót. (pl. Afp, vércsoport, ellenanyag...stb. , amire a háziorvos nem írhat beutalót). Gyártelepen az sztk-ba azt mondták, hogy ők nem adnak ki beutalót nekem, majd felhívtam a védőnőt és ő is közölte velem, hogy nem fognak beutalót adni, nem kötelesek, hiába tartozok oda területileg. Kérdezem én, akkor hol fogják megcsinálni nekem ezeket a vérvizsgálatokat? Ti hogy oldottátok meg? Nem szeretnék magánklinikára menni és 40-50.000 Ft-ot kifizetni vérvételekre.
2013. júl. 11. 14:30
1/4 anonim válasza:
Szia
Én a Barossban szültem, de ugyanez a probléma volt nálam is! Az orvos végül is kórházon belül oldotta meg, mert csak így lehetett, a gyártelepi rendelő járhatatlan út.
2013. júl. 11. 14:56
2/4 anonim válasza:
..hát ez érdekes..szerintem az sztk-nak kutya kötelessége beutalót adni! Én 5 és fél éve ott (gyártelep)kaptam,és a Szent Imrében szültem.
2013. júl. 12. 22:18
3/4 anonim válasza:
Szia.az én dokim amig az Imrében volt addig a Bálint analitiába küldött laborba.Vérvétel(sima) 750ft,vcsoport:3e, tenyésztés(1 kell a végén) 7000 körül. Igy 4szer mentem oda vérvételre,20ból megvolt minden labor,emailben küldték az eredményt már aznap,amire az sztkban 1 hetet kell várni.(S érte menni meg társai)...Na jó,a cukor terhelést nem ott csináltattam meg,mert kaptam az sztk-s nődokitól rá beutalót. (Nehezen)
Szerintem is az sztk-s dokinak kötelessége kiadni a laborba a beutalót.Nekem is nehezen adták ki,de megkaptam. (Kispesten lakunk,Kőbányai állandó lakcimmel,s a dokim a 11.kerületben dolgozik/ott, Már a Sote 2ben van.
2013. júl. 15. 08:46
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Nem volt egyszerű menet, de sikerült megoldanom úgy, hogy bejelentkeztem oda is terhesgondozásra, így több helyre járok, de legalább helyben és ingyenesen megcsinálják, ami egyébként is járna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!