Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mennyibe kerül Magyarországon...

Mennyibe kerül Magyarországon egy ultrahangos vizsgálat?

Figyelt kérdés

Jelenleg még csak elméleti kérdés. Pár hét múlva megyek 2 hétre Magyarországra látogatóba. Ha most sikerült a baba, szeretnék elmenni otthon ultrahangra. 7-8 hetes lennék akkor.

Sajnos nem régiben elvetéltem, barnáztam, de itt nem csináltak semmit, ugyanúgy dolgoztam mellette, nem kaptam gyógyszert, nem néztek meg. 7+2 hetesen kezdtem el barnázni, 11+6 voltam, mikor spontán elvetéltem, egész addig, pár nap barnázás, pár nap szünet volt mindig, majd 11+3 voltam, mikor vérezni kezdtem, s csak 11+6 hetesen akartak megnézni, de mire UH-ra értem volna, előtte kábé egy órával elvetéltem. Kiderült, a baba már rég nem fejlődött. Még egyszer ezen nem szeretnék keresztül menni. 7 hetes terhességemtől kezdve idegben éltem. Lehet nem lehetett volna rajta segíteni, de legalább nem kellett volna több, mint egy hónapig idegben élnem. Valahol tudtam, hogy az én picibabám már nem él, éreztem, mégse tettek semmit. Nagyon szeretném, ha most összejönne, ha Magyarországon meg tudnának nézni. Lehet, valami egyéb vizsgálatra is el kellene mennem, meg rákérdezni dokitól, hátha ad magzatvédőt.

Terveim szerint, most akár teherbe is sikerül esnem, akár később, máshogy fogom csinálni. Akár lesz barnázás, akár nem, azt fogom nekik hazudni, hogy vérzek, és miután már volt egy vetélésem, remélem megnéznek hamarabb.

Tulajdonképpen nem is az érdekel annyira, hogy mennyibe kerül, hanem hogy hogy lehetne eljutni UH-ra? Síma 2d-s uh-ra természetesen.

(Szeged környékére megyek)

2013. jún. 23. 13:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Gondolom nincs TB-d, így itt csak magánrendelőbe mehetsz (neten keresel, biztos van Szegeden is jó pár), és, Bp-n ez 15 000 Ft az én dokim magánrendelőjében most, gondolom 10-20e között van ott is. Ha már tudod mikor jössz pontosan, kérsz időpontot magándokihoz, és elmész...
2013. jún. 23. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Sajnálom ami történt.

Ha megteheted akkor 4D-s uh-ra menj. Az ár változó. Sima 2D-s TB-s rendelőkben vannak, ahhoz érvényes TAJ kártya kell. Mo-i lakos vagy, vagy már hivatalosan is kinnt élsz?

Érdemes elmenni a 4D-re mert ott jobban látnak mindnet, ha szerencséd van, és tényleg kell hormonális támogatás még gyógyszert is írnak fel. Az ár változó 8-12 -15 ezer is lehet, attól függően kérsz-e képeket +videót (ezek drágábbak)

Amire figyelj, hogy már most keresd meg a helyet hova szeretnél majd menni, vedd fel a kapcsolatot velük, kérj pontos időpontot tőlük mert sokszor heteket kell várni. Ahol én voltam anno (Kecskemét) ott 3hetet vártam előjegyzéssel.

2013. jún. 23. 14:00
 3/8 A kérdező kommentje:

Még soká derül ki, hogy sikerült e, de van egy olyan érzésem, hogy sikerült. Már van egy lányom, s vele is, ahogy az előző terhességemmel is, abban a pillanatban megéreztem, hogy sikerült, és most megint ezt érzem....de most lehet, hogy csak szeretném, majd kiderül. Július 3.-ra nem várom. Csak már előre tájékozódom, hogy mi lenne, ha sikerülne. Július utolsó 2 hetében megyünk Magyarországra. Leghamarabb tehát július első hetében foglalok helyet, ha sikerült, nem is lenne baj, ha otthonlétünk 2. hetére jutna időpont. Viszont mihelyt pozitívat tesztelnék, kérnék itt is időpontot dokitól, de terhesgondozásra csak otthonlétünk után tudnék itt elmenni, viszont tuti azt mondanám, hogy megint barnázok, görcsölök, vérzek, bármit összehazudok, csak nézzenek meg. Itt csak 12 hetes, meg 20 hetes UH van:(

Mikor kijöttünk, bejelentettük, hogy kiutazunk, de valamiért nem intéződött el részükről hivatalosan, így a mai napig kapok pl szavazáskor kártyát:D Aztán azért nem is forszíroztuk, mert otthon tavaly, tavalyelőtt is intéznünk kellett olyasmit, amit csak lakcím igazoló kártyával tudtunk intézni. Most is azért megyünk főleg haza, hogy összeházasodjunk, és ehhez is kellenek a lakcím kártyák, ha jól tudom.

Szóval elméletileg szerintem otthon lakunk, gyakorlatilag meg lassan 6 éve kinn.

De TB-m nincs. Legutóbb 15-öt hallottam 3D-re, de 8 hetesen 2D-re mennék.

Majd próbálok így neten keresztül utánanézni, de talán akkor is elmennék dokihoz, ha nem sikerülne most. Nem tudom, ha pl előre kérnék magzatvédőt, hogy írjon fel, s ha utána esnék teherbe, akkor bevenném idekinn...talán ha visszapörgethetném az időt, talán elmondanám anyósomnak, hogy barnázok és talán ő tudna szereni magzatvédőt, kiküldené, s talán segítene a babának. Ezért akarnék most előre szereni, hogy legközelebb kéznél legyen. Nem tudom, akik otthon egyszer így elvetélnek, azok autómatikusan nem kaphatnának magzatvédőt a következővel, ártani gondolom nem árt.

2013. jún. 23. 15:16
 4/8 anonim ***** válasza:

A 15 szerintem sok. ha csak 4D-s uh-t kérsz kép videó nélkül, csak hogy nézzenek be szerintem 8-ból megúszod.

Gratulálok a házasságkötéshez!

A magzatvédőn mit értesz? Mert magzatvédő vitamint simán lehet venni recept nélkül. Ha utrogestanra gondolsz azt anyukádnak vizsgálat nélkül nem fogják kiírni, csak neked.

De ha már jöttök és lesz tuti pozi teszted, akkor akár egy nőgyógyászati vizsgálattal is összeköthetnéd, és így ha kell biztos fognak neked felírni gyógyszert.

2013. jún. 23. 15:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Vitamint szedek, igen arra az ultra...izére gondoltam:D Igen, arra gondoltam, hogy egy nőgyógyászati vizsgálat mindenképpen kellene, pozi teszttel vagy anélkül. Szóval lehet, hogy arra már megkérem anyóst, hogy irasson fel időpontot. Pár éve voltam utoljára, akkor is őt kértem meg, hogy kérjen időpontot, de még lányom születése előtt volt, úgyhogy amúgy is itt az ideje. Csak nem tudom, hogy így valami egyéb vizsgálat kell, vagy mit csináltassak pontosan?
2013. jún. 23. 16:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Lehet, valami egyéb vizsgálatra is el kellene mennem, meg rákérdezni dokitól, hátha ad magzatvédőt.

Terveim szerint, most akár teherbe is sikerül esnem, akár később, máshogy fogom csinálni. Akár lesz barnázás, akár nem, azt fogom nekik hazudni, hogy vérzek, és miután már volt egy vetélésem, remélem megnéznek hamarabb.

Ne haragudj, butaság, amit írsz. Magándokinak felesleges hazudni, ha fizetsz, megnéz. Bp-en tudnék ajánlani, 10 ezer a vizsgálat, 5 ezer az ultrahang, helyben megcsinálja, ha kéred és fizeted.

Szerinted nem fog rájönni, hogy nem vérzel? Elég egy vizsgálat... persze mondhatod, hogy már elmúlt... értelme azonban nincs.

Én is rákérdeztem a hormonpótlásra, azt mondta, hogy indokolatlanul felesleges, mert becsapja a szervezetet, és a szervezet még kevesebbet termel. Ha hazudsz, és felesleges, ugyanakkora baj, mintha kellene és nem kapsz.

Inkább az meséld el, eddig mi történt, valószínűleg többet tud majd segíteni.

A 4D UH néhány hetesen tök felesleges, semmivel nem mutat többet és nem is erre való.

De magándokit biztos találsz.

2013. jún. 24. 17:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Én magánrendelőben 10.000 Ft-ot fizetek amiben ultrahang is beletartozik, és mindig kapok képet is a babáról. Szerintem egyszerűen válassz egy orvost és már előre jelentkezz be. Ahogy előttem is mondták, mondj el mindent az orvosnak őszintén. Itthon biztos, hogy ezzel többet elérsz.Külföldön nem tudom hogy működik, de egyre rosszabb dolgokat hallok és nem szívesen járnék ott terhesgondozásra, az biztos.
2013. jún. 24. 19:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti: Nem magyarban akarok hazudni a dokinak, hanem Angliában. Itt csöppet drágább a magán UH. 80-100 font, ami úgy 30 rugó. És ez csak a 2D-s gyorscsekkolás, amiben genetikai vizsgálat, meg mélyebb vizsgálat nincs. Ezért hazudnék, hogy vérzek. Már hallottam egy csajtól, aki kábé így járt, mint én, elvetélt, legközelebb azt hazudta, hogy megint vérzik, el is játszotta nekik a pánikrohamot, meg is nézték. Ugyanezt fogom tenni. Azért, hogy megnyugodjak, azért, hogy ne hordjak a szívem alatt 6 héten keresztül egy halott magzatot, ha ugyanezt történne. Itthon elmesélem a dokinak mi volt.
2013. jún. 24. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!