Hol az egyik, hol a másik fogam fáj, mit tegyek?
Férjemnél ugyan ez a helyzet, ugyan ezekkel a fogkrémek kel mossa, de semmit nem ér. Egyik foga sem lyukas, ínygyulladás.
Ami segít, sós vízzel öblögetés.
2dl vízbe 1 evőkanál só, azzal öblögetés mikor fáj, s attól kiáll a fájdalom. Nem mindig, de ez ami nem gyógyszer!
Pedig lehet jobb lenne a röntgen, ha még lehet.
Amúgy valószínűleg azért érzed, hogy hol az egyik fogad, hol pedig a másik fáj, mivel egy fogaddal van gond, ami kívülről lehet nem is látszik, csak röntgen mutatná ki és az az egy fogad sugározza a fájdalmat a többiben.
Nekem is volt ilyen, hogy két fogam fájt egyszerre előrébb, mire kiderült, hogy a bölcsességfogam a bűnös. Betömték és a másik kettő sem fájt utána.
És olyan is volt nekem, hogy a két fog találkozásánál volt egy pici lyuk, amit ha az egyik már tömött fogamból nem szedi ki a doki a tömést, észre sem lehetett volna venni, hogy ott van egy pici lyuk.
Amúgy egy már problémás fogat nem igazán fog senki fogkrémmel helyreállítani. Max. megelőzni.
Viszont sok esetben a fognyaki érzékenységtől is fájhatnak a fogak, arra viszont a sensitive jelölésű fogkrémek a legjobbak.
Hasonlóan vagyok/voltam én is. Nekem is röntgen kellett volna, de nem akarták megcsinálni meg én sem engedtem volna. Nekem ami segített napi két kalcium sandoz (nekem is magasabb volt általában a Ca szintem) Valamint hiába nem láttak semmit a fogorvosok van olyan fogam ami belülről szét porhad és egyszer csak letörik... Utána a fájdalom is megszűnik, és lehet építtetni egy tisztítás után. Nem mellékesen 3-4 havonta beindul a bölcsesség fogam is, ami egyelőre csak növöget, így szintén csak RTG-vel tudnák megnézni. Lassan szülök, majd utána megnézetem őket.
Neked kitartás, sajnos praktikáim nincsenek, amikor egy-egy nap kritikusan fájt a fogam elalvás előtt bevettem egy panadolt (kéket) ezt lehet szedni terhesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!