Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hol az egyik, hol a másik...

Hol az egyik, hol a másik fogam fáj, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már voltam fogorvosnál, többször is és többnél is! Mindig elmondom, épen melyik fogamra van panaszom. Tényleg alaposan körbenézik és nem találnak semmit. Röntgent lehetne még csinálni, de azt mindegyik nagyon erősen ellenzi, és persze én sem engedném. (főleg, hogy itt neme gy fogról van szó, ha nem mindig máshol fáj) Egyetlen olyan fogamon volt egy nagyon picike lyuk ami egyébként pont nem is fájt, azt be is tömték. Vettem már szájvizet, extra drága fogkrémet ami pont a fogak állapotának a helyreállítására van (Sen..) és olyat is ami az ínyre van (Par....) vettem száj vizet (Lis....) és egy máikat is amit a fog doki ajánlott (Col....) Oda figyelek a kálcium fogyasztásra is minden nap legalább egy alkalommal fogyasztok. Zöldséget, gyümölcsöt szintén eszek, édességet neme eszek csak ritkán, és cukrot egyáltalán nem fogyasztok csak mézet. Van amikor jobb a fogfájásom, de este iszonyatosan fájt, gyógyszerem sincs itthon nem is tudom mit vehetnék be, nem akarok gyógyszert be venni mert nagyon féltem a babámat, de így aludni, enni és semmit sem tudok. Minden házi praktika érdekel, vagy bármi amit ti tapasztaltatok.

2013. jún. 15. 07:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy 18 hetes vagyok és pont, hogy általában magasabb a Ca-szintem egy picivel mint kellene.
2013. jún. 15. 07:18
 2/10 anonim ***** válasza:

Férjemnél ugyan ez a helyzet, ugyan ezekkel a fogkrémek kel mossa, de semmit nem ér. Egyik foga sem lyukas, ínygyulladás.

Ami segít, sós vízzel öblögetés.

2dl vízbe 1 evőkanál só, azzal öblögetés mikor fáj, s attól kiáll a fájdalom. Nem mindig, de ez ami nem gyógyszer!

2013. jún. 15. 07:33
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleted, lehet kipróbálom, de ettől biztosan hánynék. Egyszer anyukám is javasolta mikor mandula gyulladásom volt, hát egy kortyot után kiöntöttem az egészet.
2013. jún. 15. 08:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Pedig lehet jobb lenne a röntgen, ha még lehet.

Amúgy valószínűleg azért érzed, hogy hol az egyik fogad, hol pedig a másik fáj, mivel egy fogaddal van gond, ami kívülről lehet nem is látszik, csak röntgen mutatná ki és az az egy fogad sugározza a fájdalmat a többiben.

Nekem is volt ilyen, hogy két fogam fájt egyszerre előrébb, mire kiderült, hogy a bölcsességfogam a bűnös. Betömték és a másik kettő sem fájt utána.

És olyan is volt nekem, hogy a két fog találkozásánál volt egy pici lyuk, amit ha az egyik már tömött fogamból nem szedi ki a doki a tömést, észre sem lehetett volna venni, hogy ott van egy pici lyuk.

Amúgy egy már problémás fogat nem igazán fog senki fogkrémmel helyreállítani. Max. megelőzni.

Viszont sok esetben a fognyaki érzékenységtől is fájhatnak a fogak, arra viszont a sensitive jelölésű fogkrémek a legjobbak.

2013. jún. 15. 10:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a te válaszodat is! 18 hetes terhesen nagyon nagyon meggondolja az ember a röntgent. Az orvos is azt mondta, amíg csak időnként fáj addig semmiképpen sem ajánlja a röntgent. Ha esetleg egész nap és csillapíthatatlanul fáj akkor moggondolandó a röntgen, de előtte nem. Valamint sok helyen azt mondják, hogy a rendszeres gyógyszer szedés kevésbé ártalmas mint az egyszeri röntgen. Nem tudom mi lesz. Korábban is rendszeresen jártam fogászatra, nem félek tőlük, ha volt panaszom én azonnal mentem, tavaly kicserélték az összes "szürke" tömésemet fehérre, szóval tényleg nem mondhatnám, hogy elhanyagoltam a fogaimat. Pont ezért mert készültünk, terveztük a babát, és tudtam, hogy a fogakból sok a probléma.
2013. jún. 15. 10:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Hasonlóan vagyok/voltam én is. Nekem is röntgen kellett volna, de nem akarták megcsinálni meg én sem engedtem volna. Nekem ami segített napi két kalcium sandoz (nekem is magasabb volt általában a Ca szintem) Valamint hiába nem láttak semmit a fogorvosok van olyan fogam ami belülről szét porhad és egyszer csak letörik... Utána a fájdalom is megszűnik, és lehet építtetni egy tisztítás után. Nem mellékesen 3-4 havonta beindul a bölcsesség fogam is, ami egyelőre csak növöget, így szintén csak RTG-vel tudnák megnézni. Lassan szülök, majd utána megnézetem őket.

Neked kitartás, sajnos praktikáim nincsenek, amikor egy-egy nap kritikusan fájt a fogam elalvás előtt bevettem egy panadolt (kéket) ezt lehet szedni terhesen is.

2013. jún. 15. 12:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Na a bölcsesség fogam az nekem is beindul néha néha, de azokat felvágták és azóta nincs velük baj (csak picikét a tetejét bevágták) közben elértem a szülésznőmet és ő mondta, hogy Paramax Rapidot bátran vehetek be, még a beteg tájékoztatón is az van, hogy szedhető terhesség alatt! Szerencsére most elmúlt a fogfájásom gyógyszer nélkül is, remélem így is marad.
2013. jún. 15. 14:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Végül kellett gyógyszert bevennem és azóta is fájdogál a fogam. Voltam fogorvosnál is, de nem tudott mit tenni, azt mondta ha több napig nagyon fáj menjek vissza és csinál valamit. Fáj fáj, de nem iszonyatosan, csak akkor egyszer kellett gyógyszert bevennem, azóta sem, de fáj csak nem nagyon. A sós vizet is kipróbáltam, de sajnos nagyon nem ízlett, fokhagymát is tettem rá, az se használt.
2013. jún. 18. 21:21
 9/10 anonim ***** válasza:
nekem is fájnak a fogaim és férjemnek is, azt mondta a fogorvos,hogy ínygyulladás de nekem arra sajnos semmi nem használ,még a legdrágább fogkrémek sem!
2013. jún. 19. 15:20
 10/10 anonim válasza:
moss fogat vagy húzd ki mindkettőt
2013. júl. 2. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!