Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mikor kell elmenni először...

Mikor kell elmenni először terhesgondozásra? Miket fog kérdezni ő is meg fog vizsgálni?

Figyelt kérdés
Bocs a dilis kérdéseimért igazából második baba de az elsőnél egy kedves ismerősöm csinálta a terhesgondozást és ő mindig mondta hogy mikor menjek hozzá (össze szoktunk járni velük terhességem elött is és amikor mondtam neki hogy pozit teszteltem akkor azonnal behívott láttuk is a petezsákot utána mentem hozzá megint 2 hét mulva) viszont most nem hozzá megyek mert nincs Mo.on így kénytelen vagyok elmenni sztk.hoz. csak nem tudom mikor kell menni először, most 11 hetes vagyok
2013. máj. 22. 22:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én mind2szer a 6. héten voltam először. Mit értesz azon, hogy ő is?! Az orvos dolga, hogy megvizsgáljon, ki vizsgált még meg?
2013. máj. 22. 22:22
 2/14 anonim ***** válasza:
Már a 6. 7. héten ajánlott hogy ellenőrizzék jó helyen van-e és hogy van-e szivhang. Ugyhogy menj gyorsan, csomó vizsgálat lesz már. Mire vártál eddig? Nem jutott eszedbe hogy kéne? nem voltál rá kiváncsi egyáltalán élő terhesség-e?
2013. máj. 22. 22:25
 3/14 anonim ***** válasza:
Akkor iparkodj, mert 12 hetesen van az első kötelező genetikai Uh.
2013. máj. 22. 22:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Voltam már nőgyógyásznál ő megvizsgált de a terhesgondozást nem ő végzi hanem a Margit kórházba csinálják, csak nem tudom mikor érdemes menni, 2x voltam már uh.n itt nálunk az sztk.s nődokinál, és minden rendben szívhang is okés voltam már ekg. vércsoport vizsgálat is meg volt illetve a fogászati szűrés és a védőnő :D csak annyi hogy mikor menjek terhesgondozásra a 12.uh elött még érdemes elmenni? az Júni 4.én lesz akkor 13 hetes leszek addigra tudtak időpontot adni
2013. máj. 22. 22:29
 5/14 anonim ***** válasza:

Nos, minél előbb mész, annál jobb. Az első vizsgálat a 6.-7. héten megvolt. Most ugye aktuális lenne a 12. heti genetikai ultrahang, amihez kéne beutaló, illetve egy kombinált teszt, ha szeretnéd. Ez néhány komoly genetikai betegség kockázatát becsli meg, és a későbbi AFP eredményét úgymond "felülbírálja".

Egyébként semmi lényeges nem fog történni, kórelőzményről fog kérdezni, kenetet vesz, citológiai vizsgálathoz, elküld vérvételre, hogy meglegyen az első laboros eredményed, illetve védőnőhöz ad majd beutalót/javaslatot, illetve kell majd EKG-ra is menned. Utána mindent fog már mondani, adni fogja a szükséges beutalókat.

Szóval, ne habozz, amint lehet menj el ahhoz az orvoshoz, aki éppen szimpatikus.

27 hkm

2013. máj. 22. 22:32
 6/14 anonim ***** válasza:

Igen, érdemes elmenned, mert a 12. heti genetikai uh beutaló-köteles. Ahogy a területileg illetékes védőnőhöz is csak javaslattal/beutalóval lehet menni. Ha a 13. hétre ad időpontot, az sem gond. Kérdezz rá, hogy kérhetsz-e már most telefonon időpontot genetikai ultrahangra, hogy ne csússzatok. (Egyébként igen, lehet kérni. :))

Ismét a 27 hkm

2013. máj. 22. 22:35
 7/14 A kérdező kommentje:
Meg van minden papírom a 12.heti genetikaira is a beutalóm. Illetve a védőnőhöz is és már az eredmények is megvannak amiket a háziorvos kért. a kiskönyvem is meg van.
2013. máj. 22. 22:46
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem vagy semmiről lekésve. A 9-10. héten látják biztosan a babát, előtte lehet felesleges para. Először a nőgyógyász ad papírt róla, hogy terhes vagy, ezzel kell felkeresni a védőnőt. Utána ő mindig el fogja mondani, hogy mikor kell a következő vizsgálatra menni.
2013. máj. 22. 23:13
 9/14 anonim ***** válasza:
Ja, és a védőnő is csinál vizsgálatokat, de másmilyeneket, mint az orvos. Haskörfogat-mérés, súlymérés, vérnyomás, cukorszint, ilyenek. Hüvelyben ő nem fog megvizsgálni.
2013. máj. 22. 23:23
 10/14 anonim ***** válasza:

Persze, csinál vizsgálatokat is a védőnő, de azt javarészt a későbbiekben. Kb. 20. héttől kér a védőnő is vizeletmintát, amiből vizsgálódik, de addig kimerül a súly- és vérnyomás mérésben a dolog. Várhatóan a 22. héttől kezdve hallgatja a baba szívét (van, ahol előbb, van, ahol később), és innentől kezdve méri a pocakod.

Az első találkozó például javarészt beszélgetés, kórelőzmények felvétele, egyeztetés. Szóval, én nem mondanám, hogy a 11. héten a kedves Kérdezőnk annyira ráér.

27 hkm

2013. máj. 22. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!