Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mit tegyek? Az orvos a 8....

Mit tegyek? Az orvos a 8. héttől nem vizsgálja uh-gal a babát! Csak a Genetikain (16 hetes,30 hetes) tudok meg róla dolgokat és nem győzők 4 D-re járni. Köszönöm 30 hetes Kismama

Figyelt kérdés

2013. ápr. 3. 08:44
 1/10 anonim ***** válasza:
29%

Az első uh a terhesség megállapítása, második 12 hetesen, harmadik 18 hetesen, negyedik 24 hetesen, majd 32 hetesen, és 36 hetesen van az utolsó!

Ennyi a kötelező!

Ezen felül ha valaki akar, elmehet magán úton!

2013. ápr. 3. 09:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Igazság szerint az első válaszoló még sokat is írt, mert protokoll szerint csak 4 UH van (12., 19., 30., 36. hét környékén, kórházanként 1-2 hét eltérés előfordul). A terhesség megállapításánál szoktak még egy ún. "nulladikat" csinálni.
2013. ápr. 3. 09:24
 3/10 anonim ***** válasza:

Úgy van ahogy a 2. írta!

1. a terhesség tényének megállapítása

2. 12. heti

3. 20. heti

4. 37. heti!

Nekem se volt több a lányommal és csak egyszer mentem 4d-re! Ha nem indokolja semmi az uh-t akkor miért kéne menni! Az meg hogy te jársz 4d-re a te döntésed. Nekem is furcsa volt, de mivel nem volt baj a terhességgel így nem aggódtam és élveztem a terhességem. A 4d-k árát pedig babaruhára és baba dolgokra költöttem

2013. ápr. 3. 09:52
 4/10 A kérdező kommentje:
hát igen akinek nincs baj a terhességgel arra azt mondom oké, de én veszélyeztetett terhes vagyok, magas a vérnyomásom és iszonyatosan vízes vagyok az elejétől.
2013. ápr. 3. 09:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Akkor dokit kellett volna váltani!

De nekem is magas volt a vérnyomásom és én is vizetesdtem.

Amikor megtaláltam ezt a szert ( [link] ) onnantól sokkal könnyebb volt.

8 héten véreztem is, 16. héten annyira begörcsöltem, hogy a mentő vitt a kórházba. A vérnyomásom az elejétől 150/90 volt 120-as pulzussal!

3. válaszoló vagyok

2013. ápr. 3. 10:30
 6/10 A kérdező kommentje:
oké, én csak aggódom a babámért sztem ebben nincs semmi baj.
2013. ápr. 3. 10:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Persze normális! Teljesen! De az is amit a doki csinál! Ő csak a protokollt követi!

Csak így nem értem a kérdést! Ha téged megnyugtat a 4D akkor menj, de a dokit nem feltétlenül lehet okolni!

2013. ápr. 3. 12:21
 8/10 A kérdező kommentje:
Csak azért érdeklődtem mert máshol megcsinálják minden terhesgondozásnál ez ilyen alap dolog, ezért nem értettem ahova én járok miért nem.A 4D-vel pedig tudom hogy minden rendben,egészséges és ha nem mentem volna akkor a mai napig nem tudom hogy kislányom lesz.
2013. ápr. 3. 13:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Bőven elég a protokoll szerint UH-zni. Nyilván sok pénzéhes doki a magánrendelőjében csinál minden alkalommal, mert úgy több pénzt kérhet el és többször. Önmagában az hogy vizesedsz és magas a vérnyomásod még nem indokolja a gyakoribb UH-t. Vérnyomásra gondolom szedsz gyógyszert.
2013. ápr. 3. 17:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Máshol sem csinálnak alapból több ultrahangot, csak akkor ha magánrendelésre jár valaki. Sőt itt olvastam, hogy valamelyik városban (ha jól emlékszem Szombathelyen) a 30. héten van az utolsó Uh. Tehát ott még 4 Uh sincs.

Egyébként gondolom az orvos úgy ítélte meg, hogy az állapotod nem indokolja a több uh-t. Hidd el nem kockáztatnak, engem kb. 30x uh-ztak és nem magánban.

2013. ápr. 3. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!