Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mennyire megbízhatók a 4D...

Mennyire megbízhatók a 4D genetikai ultrahang-vizsgálatok?

Figyelt kérdés
Azt sejtem, hogy a gép nagyon jó, de aki vizsgál, az tényleg ért annyira hozzá, mint egy kórházi orvos? Hivatalosan is elfogadják mondjuk az Oktogon vizsgálatát?

2012. dec. 14. 22:16
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A klinikákra kéne mennem 12 hetes genetikai uh-ra, de a saját orvosom szabadságon van, és időpontot már nem adtak. A dokim mondott egy nevet, hogy keressem meg, és kéredzkedjek be hozzá (azt nem mondta, hogy fel is hívja). Mivel ez így egyrészt lutri, másrészt nem szeretek teher lenni, felvetődött bennem, hogy vajon egy oktogonos 4D+genetikai helyettesítheti-e a kórházi vizsgálatot.

Persze elsősorban a klinikák a terv, de ha mégse fogadnának, vagy nem lenne bent az ajánlott orvos, akkor nem nagyon lesz időm máshova időpontokat kérni, mert kifutok az előírt terhességi korból.

2012. dec. 15. 15:50
 12/17 A kérdező kommentje:
Az "elfogadják" számomra azt jelenti, hogy ez kötelező szűrővizsgálat, és, gondolom, kell valami minősítés ahhoz, hogy a kórházak, orvosok hivatalosnak ismerjék el. Tehát kiváltja-e a kórházit, vagy csak a saját "szórakozásomra" jó.
2012. dec. 15. 15:54
 13/17 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg, hogy orvos csinálja-e. Ha igen, az megbízhatóbb mint ha csak szonográfus.
2012. dec. 15. 20:41
 14/17 A kérdező kommentje:

Találtam neten egy telefonszámot az ajánlott orvoshoz, holnap felhívom, hogy mehetek-e kedden. Ha nem (vagy nem is lesz bent), akkor jön az oktogonos telefon az infókért.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

2012. dec. 16. 14:18
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért tévesztik össze a 4D-s UH-t sokan a babamozival? Egy magánklinikán ha elmész egy 4D-s genetikai vizsgálatra, az nem "babamozi" Ott a baba paraméterei és az egészsége a fontos!!! A vizsgálat általában 30 percig tart, abból kb 25 a vizsgálati rész az utolsó 5 a látványé. Az elején általában 2D-ben majd utána átkapcsol 4D-be és úgy nézi tovább a baba szerveit.

Pl: Pécs Da Vinci klinika. Külön ára van a babamozinak és a komoly genetikai UH vizsgálatnak is.

2012. dec. 29. 11:08
 16/17 A kérdező kommentje:
Engem sem a babamozi érdekelt, hanem a genetikai vizsgálat, illetve az, hogy az ilyen Pólus és hasonló, első ránézésre számomra ilyen szempontból nem túl biztató helyen elhelyezkedő vizsgálati helyeken orvosi szempontból elfogadható genetikai eredmény születik-e. Ezek nem klinikák, inkább rendelők, vagy nem is tudom, mik. Végül, hála Istennek, megoldódott a II. sz. női klinikán is. 4d-re meg, ha nem muszáj, nem is fogok menni. Majd nézem eleget, ha megszületik. :)
2012. dec. 30. 09:45
 17/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

Nem Neked írtam kedves kérdező a "babamozi" kérdést. Valaki említette, hogy a 4D az babamozi, pedig tévedés :)

Örülök,hogy megoldódott.

2012. dec. 30. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!