Kismamák, ti orvost váltanátok ebben az esetben?
Még mindig nem térek magamhoz, olyan történt velem. A 12 hetes uh-ra mentem az orvosomhoz, aki megdöbbentő tényeket közölt velem: a magzatnak nagyon súlyos fejlődési rendellenessége van, azonnal el kell vetetni. Azt mondta a koponya az egyik oldalon nyitott, az agya asszimetrikusan fejlődött, egyik oldalon teljesen hiányzik, biztos benne, hogy ezt a terhességet meg kell szakítani, ilyen durva fejlődési rendellenességet nem szoktak eltéveszteni.Küldött a megyei kórházba terhességmegszakításra.Ott egy másik orvos is végzett egy ultrahangot, és meglepődve mondta, hogy ő mindent teljesen rendben talál. Elküldött Debrecenbe a Genetikai Tanácsadóba, nézzék meg ők is. Ott is mindent rendben találtak, kornak megfelelő minden. Ráadásul ott találkoztam egy másik kismamával, akiről kiderült, hogy szintén ugyanaz az orvos félrekezelte! Nem értem, előző gyermekemet is ennél az orvosnál szültem, mindig meg voltam vele elégedve, eddig nagyon rendes volt. Ezek után hogy bízzak benne?
Gondolhatjátok, egy hétig nem aludtunk, én teljesen ki voltam készülve, és még mindig nem tértem magamhoz. Arra is kíváncsi lennék, járt-e hasonlóan valaki, mert ilyet még életemben nem hallottam. Debrecenben az orvost megkérdeztem, hogy az orvosom hibázott, vagy az uh-ja nem jó, de ő udvariasan kitért a véleményalkotás elől, pedig egy orvos biztos meg tudná mondani, ez most súlyos tévedés, vagy az uh gép nem megbízható.
8-as vagyok. Nem állt szándékomban ilyen tudálékosnak tünni. Egyébként tényleg összekevertem, szonográfus helyesen /engem sajnos már szcintiográfus is vizsgált nem egyszer/
A lényeg az, hogy a kérdezőt szeretném megnyugtatni. Olyan sokan írták neki, hogy ne bízzon a többi dokiban sem. Úgy olvastam nem 2, hanem 3 orvos is látta.
A debreceni genetikai uh-nak meg nyugodtan hihet!
Nem azt írták neki, hogy ne bízzon a többi dokiban sem, hanem, hogy abban ne bízzon aki azt állította, hogy életképtelen.
Természetesen én is az orvosváltást tanácsolnám!
Sajnos néhány válasz nem megnyugtatott, hanem felzaklatott. Kedves utolsó, itt szó sincs beteg gyerekről, mert az orvosom súlyos fejlődési rendellenességet vélt látni, ami életképtelen magzatot eredményez, méhen belüli elhalást, nem pedig beteg gyereket, tehát meg sem születne a pici. Én azt gondolom, hogy a Debreceni Klinikán elég komoly felszereléssel neves szakemberek dolgoznak, én bízom bennük. Ott egy óriási kivetítőn én is láttam a babámat, elég megnyugtató volt, nemcsak homályos foltokat, hanem rendes képen mindenét lehetett látni, még én is felismertem. Ráadásul aki a megyei kórházban megnézett, ő sem akárki, osztályvezető főorvos és genetikus.
Lehet, hogy elmegyek majd egy 4D uh-ra, de most még nem, mert elegem van a vizsgálatokból.
Valamelyik válaszoló írta, hogy egyik orvos nem fogja felülbírálni a másikat, sajnos ez nem mindig igaz. Pont az én orvosom az, akitől már többször hallottam gúnyos megjegyzéseket más orvosra vonatkozóan. Akkor viccelődésnek gondoltam ezeket, most már más fényben látom ezt is.
Amúgy mindenkinek köszönöm a válaszát! Valószínű, hogy más orvost keresek, nincs erőm visszamenni hozzá, pedig az lenne a tisztességes, ha megmutatnám neki az eredményeimet, mert neki is tudnia kell, hogy miben tévedett, hogy tanuljon az esetből. Majd meglátjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!