Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mikor kell kiadni a várandós...

Mikor kell kiadni a várandós kiskönyvet?

Figyelt kérdés

A dokim (magánrendelés) azt mondta, a 12. hétig nem ad igazolást a terhességemről, mert addig még sok baj történhet, az első trimeszter vége a vízválasztó. Ezért a 12. heti ultrahang után (az első papír, amit a kezembe nyomtak) jelentkeztem csak a védőnőnél, akihez 2 héttel későbbre kaptam időpontot (14. hét). Ő a hajamat tépte, hogy miért ilyen későn megyek hozzá, nem lesz meg a 4 pecsét a könyvecskében és nem kapok anyaságit szülés után. Hiába mondtam, hogy az orvosom eleve nem ad leletet magánrendelésen, hanem az asszisztensének és neki is a számítógépben van minden adatom, nagyon mérges volt, hogy miért nem mentem el másik orvoshoz, mondjuk az SZTK-ba, mert már a 6. héttől mindent be kéne vezetni.

Nektek hányadik héten adott a doki igazolást a terhességről? Tényleg fontos lett volna már az első trimeszterben a gondozási könyv?

2012. jún. 14. 14:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Gabi = ő a 28 hetes említett barátnőm, aki ugyanahhoz az orvoshoz jár, csak őt nem tolta le a védőnője és Hajdú Krisztina sem a kiskönyv hiánya miatt.
2012. jún. 14. 14:12
 12/18 anonim ***** válasza:
Én sztkba jártam.Én is havonta mentem és nekem csak a kötelező uh.-okat csinálták.(12.heti,18.heti és a 30.héten)Minden rendben volt.Nem kell havonta uh-ot csinálni.
2012. jún. 14. 14:17
 13/18 anonim ***** válasza:
Ja és persze mikor először voltam nála akkor csinált uh-ot.
2012. jún. 14. 14:18
 14/18 anonim ***** válasza:

Tényleg kérték a kiskönyvet?? Nem hallottam még ilyet.

Háromszor szültem, soha nem kérte tőlem senki, bár postán lett igényelve az anyasági (kórházi igazolás alapján, miszerint részt vettem a terhesgondozáson).

2012. jún. 14. 14:20
 15/18 anonim ***** válasza:
Amint az orvos megállapította a várandósságot és élő magzatot lát adni kell egy hivatalos papírt arról, hogy megjelentél és ő mit tapasztalt! A védőnőnél mindenképpen 12. hét előtt kell megjelenni, mivel a várandós kiskönyv nélkül nem is csinálják meg a 12. hetes genetikai ultrahangot!
2012. jún. 17. 19:44
 16/18 A kérdező kommentje:
De megcsinálják, hidd el. Legalábbis az ÁEK-ben. Nekem Bátorfi József csinálta és igazából nem szólt semmit, a barátnőmnek Hajdú Krisztina mondta, hogy sok doki nem ad igazolást a terhességről. Csak a védőnő idegesített fel, hogy akkor nem lesz meg a 4 pecsét. De holnap úgyis megyek a dokihoz, akkor megkapom bele az elsőt.
2012. jún. 18. 12:39
 17/18 anonim ***** válasza:
nekem is megcsinálják a 12 hetes UHt a kiskönyv nélkül. csak annyi hogy vinnem kell magammal ha már megvan, ha meg nincs akkor majd utólag írják bele a dolgokat!
2012. jún. 18. 15:47
 18/18 Vincze Annamária válasza:
Nekem 6 hetes terhesség megállapítás után adta ki a védönő a kiskönyvet,mindenféle tájékoztató füzet meg anyák lapjával együtt.Amit bánok ,hogy a Felicitas kiskönyvet (várandós csomagot)nem kaptam mert elfogyott:(((((((((
2013. jan. 17. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!