Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ha magan nogyogyaszhoz jarok...

Ha magan nogyogyaszhoz jarok kell jarnom allamihoz is?

Figyelt kérdés
Segitsetek kerlek. Nem reg tudtam meg hogy kisbabat varok es jovoheten megyek nogyogyaszhoz terhesseg megallapitasra . A terhesgondozasomat, a nogyogyaszati vizsgalatokat a magan orvosnal szeretnem vegezi. Viszont a tovabbi reszet. A vervetelt es ami meg var ram azt allami intezmenyben. Az lenne a kerdesem, hogy elegendo ha csak a magan nogyogyaszhoz jarok, vagy mivel a terhesgondozas tovabbi reszet allami intezmenyben vegzem igy akkor “igenybe kell-e” vennem az intezmeny nogyogyaszat is? Illetve a magan nogyogyasz es az allami intezmeny mas varosban helyezkedik el. Nagyon nem szimpatikus az allami nogyogyasz, van olyan ismerosom akit meg sem vizsgalt rendszeresen :(
tegnap 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell két helyre járnod orvoshoz, csak elegendő számú pecsét kell a kiskönyvbe, különben nem kapsz anyasági támogatást. De a területi védőnődhöz kell járni akkor is, ha orvoshoz csak magánba mész.
tegnap 20:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Persze, a vedono ertheto es nem is problema szamomra. Inkabb a nogyogyasz a kerdeses. Nem tudom, a magan nogyogyasz tud beutalot adni a vizsgalatokra vagy azt akkor a haziorvostol kell kernem? Vagy mi ennek a menete? Biztosan el fogjak mondani, meg is fogom termeszetesen kerdezni csak szeretnek mar egy alap tudassal rendelkezni hogy hogyan is zajlik pontosan :)
tegnap 20:12
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
A kiskönyv a beutaló a laborba. Ha nem fogadják el (pedig jogszabály van rá, oda is van írva a kiskönyv 5. oldalára), akkor a háziorvos ad beutalót.
tegnap 20:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én magán nőgyógyászhoz járok. Beutalót nem ad, de a leleteimre ráírja, hogy milyen vizsgálatokat kér. Ez alapján nekem a háziorvos adja a beutalót vérvételre. Genetikai ultrahangokat pedig szintén magánban csináltatom, így oda nem kell beutaló.
tegnap 20:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Megertettem, igy tisztasor. A genetikai ultrahangot en is maganban szeretnem vegeztetni, a tobbi vizsgalatot allamiban. Koszonom szepen!:)
tegnap 20:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Valahol elfogadják a kiskönyvet beutalóként, valahol nem. Ezt onnan tudom, hogy az első gyerekünknél még máshol laktunk, ott elég volt a kiskönyv. A másodikkal itt már nem volt elég, de ez kisebb település, a háziorvosok és védőnők együttműködnek, a háziorvos ad egy rakás kitöltetlen, de lepecsételt beutalót a védőnőnek, aki beixeli a kért vizsgálatokat és kész. Nem kell miatta plusz kört futni a háziorvosnál. Más vizsgálat meg nincs igazából, szóval nem kell az állami nőgyógyászhoz is menned, ha a genetikait is magánban csináltatod. :)

Akkor kell, ha a nőgyógyász olyan vizsgálatot kérne, amihez csak szakorvos adhat beutalót (magán államiba ugye nem adhat). Ez bajos, de szerintem ritka és néha egyszerűbb azt is letudni gyors magánban.

ma 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!