Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Veszélyeztetett terhes vagyok....

Veszélyeztetett terhes vagyok. Tappenzen vagyok . Ilyenkor a munkáltató nem fizet semmit?

Figyelt kérdés
Csak az E.Ü ellátás jár tappenz után?munkáltató semmit se fizet ilyen esetben? Meg azt olvastam hogy a fizetés 50%-a jár...
okt. 8. 13:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%

Nem fizet a cég utánad (hacsak nem kifizetőhely, ami nem valószínű).

Nem mindig 50%:

"Ha legalább 730 napig tartott a jogviszony, akkor a veszélyeztetett terhességi táppénz idején a napi átlagkereseted 60%-a jár. Ha 730 napnál rövidebb a biztosított jogviszonyban töltött idő, akkor a napi átlagkereseted 50%-a jár. Kórházi tartózkodás esetén szintén a napi átlagkereseted 50%-a jár táppénzként."

okt. 8. 13:30
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
A táppénz 1/3-át a munkáltató állja.
okt. 8. 13:34
 3/18 anonim ***** válasza:
86%

Ahogy a kettes írja. Gyakorlatilag a táppénzed harmadát a munkáltatód állja.

A mértéket pedig az egyes írja jól, a táppénzed KB. az egykori fizetésed 50, vagy 60%-a, ha jogosult vagy rá.

okt. 8. 13:38
 4/18 anonim ***** válasza:
70%

Az egész tp-t az állam fizeti. Viszont az 1/3 részét behajtják rajtuk.

Tehát de, fizet utánad.

okt. 8. 13:40
 5/18 anonim ***** válasza:
88%

Mit szeretnél pontosan kerdezni?

A tappenzed a fizetésem 50 vagy 60 %-a, ezt vagy az állam utalja, vagy a munkáltatód, ha az tb kifizető hely. Ennek egyharmadat a munkáltató fizeti. Emelle már nem kapsz fizetést, ha ezt szeretted volna tudni

okt. 8. 14:02
 6/18 A kérdező kommentje:
Akkor csak egy helyről fogok kapni ? És az is csak annyi amennyire jogosult vagyok? Pl 4honapot dolgoztam náluk bejelentve. És ma kaptam egy utazást 50ezer ft-rol amit nem a cég hanem az e.ü küldött ki. Előző hónapban még meg kaptam a fizetésem 50%-át a cégtől. Hogy van ez ???
okt. 8. 14:10
 7/18 anonim ***** válasza:
93%

Ha 4 honapot dolgoztal akkor addig jar a tappenz, 4 honapig.

Igen, annyit adnak amennyire jogosult vagy, miert, mit hittel ?

Azt kapod vissza amit befizetsz az allamnak.

okt. 8. 14:13
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak egy helyről fogsz kapni. Négy hónap munkaviszony után a fizetésed 50%-a lesz a tappenz és csak 4 hónapig jar. Mikortól vagy tappenzen? Ha előző hónapban dolgoztál, akkor az arra az időszakra járó fizetesed kaptad a cégtől, a maradekra meg a tappenzt
okt. 8. 14:14
 9/18 A kérdező kommentje:
Most vagyok 2. Hónapja tappenzen... előző hónapban meg kaptam a fizetésem 50%át... most pedig csak 50 ezer ft utalást kaptam. Ezért nem is értem. Hogy csak ennyi jar?? Ez nem a fizetésem 50%-a
okt. 8. 14:37
 10/18 anonim ***** válasza:
89%
Leadtad a teljes hónapra a tappenzes papirt? Amúgy azbutalason elvileg szerepel egy dátum, hogy melyik időszakra jart
okt. 8. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!