12 hetes genetikai ultrahang ?
Holnap fogok menni Sztk-ba 12 hetes genetikai ultrahangra. Mivel nem volt még ilyenben részem, így nem tudom, hogy mi a menete. Párommal megbeszéltük, hogy a kombinált tesztet szeretnénk , egyrészt azért is mert több mindenre szűr, plusz a baba nemét is minél előbb tudni szeretnénk.
Ha holnap megyek, a nőgyógyasznak a vizsgálat előtt jeleznem kell, hogy én a kombináltat szeretném, vagy ez hogy megy? Válaszokat köszönöm.
A környéked szülős csoportjában érdeklődj vagy hívd fel az sztk-t.
A kombinált teszt sztk-ban sincs ingyen, mindenhol fizetni kell érte. Nálunk úgy van, hogy szólsz, megcsinálják az UH-t, adnak egy csekket. A csekket be kell fizetni és a szelvénnyel visszamenni akkor leveszik a vért is. (Az UH után rögtön kell, egy napon kell lennie az UH-nak és a vérvételnek.)
De lehet máshol előre kell kérni a csekket és már vinni kell az időpontra a szelvényt vagy lehet előre kell utalással fizetni... Ez mindenhol másképp van.
Pécs: megcsinálják az UHt és utána kérdezik meg szeretnél e kombináltat. Ha igen adnak hozzá papírt amivel átsétálsz a vérvételre, ott mielőtt leveszik a vért kifizeted (kpt részesítik előnyben)
Szóval nem mindenhol kell előre intézkedni 🤷♀️
De igen, ha a nemét szeretnéd tudni arra nem fog választ adni.
Biztos, hogy a kombináltat akartad írni? Nem a NIPT tesztre gondoltál?
Mert a kombináltból pont a baba neme 100%, hogy nem fog kiderülni. Plusz ahogy írták, kb. semmi mást sem mutat ki egyértelműen, csak arányszámot kapsz. Azt meg főleg nem tudom, hogy minél szűr több mindenre...
A kombinált tesztből sajnos nem derül ki a neme. De ha esetleg nem csináltok száz-több száz ezerért prena-t vagy hasonlót (ez a ti döntésetek) a következő genetikai ultrahangon már akkor is nagy eséllyel meg tudják mondani a nemét. Ha csak ez a célotok vele.
Nálunk úgy volt, hogy odamentem az időpontra (ez gondolom nálad is meg lett beszélve mert anélkül a legtöbb helyen nem is fogadnak). Megcsinálták az ultrahangot és kérdezték, hogy szeretném-e a kombinált tesztet. Át küldtek a nőgyógyászati laborba a papírjaimmal amit kaptam. Ott levették a vért és mondták, hogy vagy visszajövök a szelvénnyel, vagy utalok 3 napon belül, különben megsemmisítik a mintát. 14 000 ft körüli összeg volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!