Ilyenkor mi a teendő?
Ismert inzulinrezisztenciám van, amiatt előre hozott cukorterhelésem volt a 14. héten, azonban megalvadt a 120 perces, értékelhetetlen lett az eredmény. A 0. perces egyébként 4,8.
Ilyen esetben mit kell tenni?
Nem szívesen ismétlem meg, hiszen tudom, hogy van inzulin problémám, szerintem nem egészséges újra terhelni 1-2-3 hét múlva a szervezetet.
Már pedig ezt ismételni kell.
Bocsi, de itt most nem a te szervezeted az elsődleges, hanem a születendő baba egészsége.
Vagy megismétlik vagy cukorbetegnek kezelnek.
Szerintem jobb az ismétlés...
Félre értés ne essék, nem magamat tartom szem előtt, hanem a gyereket, hiszen ha nekem az egekben a cukrom a lötty miatt, akkor ő is kómázik rendesen.
A doki meg utóbb maga mondta, ha ez a terhelés rossz, akkor végig rossznak lesz kezelve, nem ismétlik a 24. héten, mivel felesleg terhelni a szervezetet. Ebből is gondolom, hogy ez nem okos ötlet!
Ha szigorú 160 grammos diétán vagy és méred is a cukrod, akkor is jobban jársz egy jó terheléssel, legalább nem megy el 2-3 hetente fél napod a cukorgondozóban.
Én 2 hét múlva mennék megint terhelésre, ha amúgy jók az otthoni mérések. Ha rosszak, vagy határeset akkor viszont ne terheltesd magatokat megint.
Nekem a barátnőm, aki tudja, hogy gáz van bár nincs ir diagnózisa, simán diétázik és mér folyamatosan, és nem fog terhelésre menni. Én is így tennék a helyében, mivel ha rossz a terhelés úgyis diétázni kell, de ha jó, akkor se merném abbahagyni úgyse. Vagyis a terhelésnek nem lenne terápiás jelentősége ebben az esetben (max annyi, hogy akkor a diabetológia beutal ingyen a plusz laborokra). Viszont még ha jó is lenne az eredménye, közben akkor is 8-9 körülre menne a vércukorszintem, ami nem jó a babának.
Nem írtál részleteket, szóval nem tudhatom, hogy a te eseted is hasonló-e, szóval ez csak egy példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!