Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Evés után 1 órával magas a...

Evés után 1 órával magas a cukrom. Azt mondta a nőgyógyász csak nyugi,attól függ mit ettem. Most pénteken megint megyek nézik. Tényleg annyira nagyban befolyásolja? Mit egyek?

Figyelt kérdés
2024. jan. 16. 04:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Hát mivel az ételben lévő szénhidrát nyomja fel a cukrot...... Mit ettél most? Meg mennyivel mérés előtt? Az se mindegy. Ha kenyeret kenyérrel meg cukorral és pont mérés elott, akkor persze hogy magas. Rendes cukorterhelést csináltak már?
2024. jan. 16. 04:42
 2/15 anonim ***** válasza:
14%
Normális, hogy egy órával utána magas a cukrod, ezért nézik a cukorbetegek is gyakran a két órával evés utáni cukorszintjüket.
2024. jan. 16. 05:08
 3/15 A kérdező kommentje:
A glükoz jó volt,azt pár hete csinálták,most elmentem éhgyomorra 5 volt,megettem 1 burekot és majdnem 9. De a 24 hétben csinálták ezt is,és akkor 7 volt...most 33 hétben vagyok
2024. jan. 16. 05:34
 4/15 anonim ***** válasza:
78%
Befolyásolja, de nagyon nem mindegy mit értesz magas cukor alatt? Mennyi volt az érték?
2024. jan. 16. 06:00
 5/15 anonim ***** válasza:
87%

Hát az elég sok.

2024. jan. 16. 06:01
 6/15 anonim ***** válasza:
87%

Egy órával egy burek után majdnem 9-es cukorral szigorúan tartani kéne a 160 g-os diétát, elosztva melyik étkezésen mennyi szénhidrátot viszel be és minden étkezés után 1 órával mérd magadnak a cukrod (otthoni cukormerővel). Ennek az értéknek minden esetben 7 alatt kell maradnia.

Beszélj diabetológussal és ajánlom hogy lépj be a Terhességi cukorbetegség Facebook csoportba. Ott nagyon sok segítséget és hasznos napi tippeket kaphatsz.

2024. jan. 16. 07:30
 7/15 anonim ***** válasza:
60%
Aki egészséges annak mindig annyi izulint termel a hasnyálmirigye, amennyi szükséges az elfogyasztott ételhez. Ehet marékszámra cukrot, akkor sem lesz 9-es cukra.
2024. jan. 16. 07:41
 8/15 anonim ***** válasza:
78%
7-től magas. Cukros lettél,tessék diétázni. Ajánlom a terhességi cukorbetegség facebook csoportot.
2024. jan. 16. 08:13
 9/15 anonim ***** válasza:
A 2. babával a 24. hézen nekem is jó lett az eredmény, de mivel az elsővel gdm-em volt így a 36. héten elküldött cukor profilra, ott az egyik értékem 8.2 lett, onnan szülésig 180ch diétát kellett tartani és napi 3x1 inzulint szúrni (na meg befeküdni a kórházba az első szúrásra és a kiírt napon indították a szülést)
2024. jan. 16. 12:30
 10/15 anonim ***** válasza:
A terhesség előrehaladtával romolhat a cukor, ha 24. héten jó is volt, 33. héten simán lehet rossz. Kétségbeesni nem kell, el kell kezdeni diétázni és méregetni minden étkezés után 1 órával, 7 alatt kell lennie. Ez nem jelenti azt, ha mondjuk heti 1X megszalad és 8-9 lesz az katasztrófa, de oda kell figyelni. Pár heted van vissza, simán ki lehet már bírni.
2024. jan. 16. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!