Magán vagy sztk-s terhesgondozás?
5. Nálatok lehet. Nálunk meg államiban a 12 hetes is 40 perc, a 20 hetes egy óra, de van, hogy még több, ha a magzat fekvése miatt sétálni kell. És 3D képet is csinálnak.
Mondjuk apuka tényleg nem lehet be.
Nem kell az összes állami rendelést egy kalap alá venni.
Én magánba járok inkább havonta kifizetem azt az X összeget. De nekem megér annyit hogy tudom hogy kedves a doki, nem flegmázik mint az sztks esetek nagy részében (nekem ez fontos) és bármikor hívni lehet ha baj van. Annyi hogy a genetikai ultranagra a kórházba járok de oda ahol ő főorvos.
De mindenkinek saját magának kell eldönteni mi a komfortosabb stb.
Hat probald ki!
Terhessegmegallapitasra maganba mentem, mert sztk-ban kozoltek egyszeruen, hogy nem tudnak idopontot adni akkor, de a 12. heti genetikaira igen. Hat akkor igy is lett, elmentem eloszor maganba, aztan a genetikaira az sztk-ba, gondoltam adok neki egy eselyt.
Olyan szinten bunko volt az orvos velem, hogy sirva jottem ki. Es mellesleg 2,5 orat vartam arra, hogy behivjanak, pedig idopontra mentem ugye. Munka mellett pont erre volt idom…
Szoval en akartam egy eselyt adni neki, de ezek utan nyilvan inkabb maganba jartam, tobbet ilyet nem akartam. Plusz a varakozas is problemas volt munka mellett, maganba pedig max 10 percet vartam es mindig volt keso delutanra vagy estere is idopont, ez igy nekem sokkal konnyebb volt.
De nyilvan en is szivesebben jartam volna “ingyen” orvoshoz, szoval nyugodtan menj el szerintem, aztan meglatod nalatok milyen.
Mi magánba mentünk, jobb volt az uh készülék, szakmaiság.
Nem mellesleg nálunk az sztk-ban mint az állatokkal úgy bánnak a nőkkel a nőgyógyászaton szóval nem is kívánkoztam oda.
Nálunk az sztk katasztrófa, így nem volt kérdés, hova megyek. 8-tól 12-ig, vagy 14-ig van rendelés, adnak időpontot, de mindenki 8-ra kap, aztán üld ki a sorodat. Nekem ez munka mellett nem fért bele, most meg egy totyógóval nem fér bele. Kifizetném bébiszitterre azt a pénzt, amit a magánrendelésre kéne... Ezen felül hol az egyik doki nem rendel, hol a másik, de a szomszéd legalább genetikai uh-ra sztk-ba akart menni, közölték hogy be kell menni a körzetes kórházba, mert nem jó az ultrahangjuk. Egyébként mindenki kedves, lelkiismeretes, de a rendszer katasztrófa.
Én magánban intéztem a gondozást és a genetikai uh-t. A dokim is csinált mindig uh-t, de a genetikait más csinálta náluk. Vérvételre sztk-ba mentem. Maximálisan bízok mindenkiben. Szerintem csináld úgy, ahogy neked jobban tetszik. Ez nem pénzkidobás, ez a saját és a baba egészsége, a te lelki nyugalmad ára, ha a magán mellett döntesz.
Ki tudjuk fizetni, de annyi hasznosabb dolgot vehetnénk belőle a kicsinek, így önzőnek érzem magam.
Akkor vegyél belőle mást a gyereknek, és ennyi.
Mindenki máshogyan gondolja. Mi nem vagyunk eleresztve pénzzel, de nekem megéri az a 12eFt ami ennyit itt elkér a magán szülész-nőgyógyász.
Annyi mindent hallok és rosszat tapasztalok az állami kórházban, hogy én inkább megyek hozzá.
16
Tedd össze a kezed hogy csak 16000
Nekem.havonta volt 25000ft +prena ,és genetikai ultrahangok magánban.
Ki se merem számolni hogy mennyi lett a vége.
Viszont nekem is megérte mert karácsonykor is hívhattam a dokimat mikor sehol nem kaptam antibiotikum receptem és elötte a kórházból úgy engedtek haza hogy elfertőzödött a kanül helye.
Szóval egy olyan doki akivel régota kapcsolatban vagy és számíthatsz rá bármikor az megéri,de ha csak most mész terhesen egy magán dokihoz az szetintem nem éri meg mert nem lesz olyan a viszony,ott csak egy jól fizető kismama leszel.
17# Ez szerintem nem feltétlenül igaz. Az első babánkkal új dokihoz mentem, előtte vidékre, a szülővárosomba jártam rákszűrésre, más miatt nem igen volt szükségem orvosra. Rengeteg ajánlást olvasgatva jutottam el két doki nevéhez. Az egyik hatalmas csalódás volt (igazából hozzá még várandósság előtt mentem el tapogatózni - rákszűrés, hormon eredmény kiértékelés, stb.), a másikhoz már terhesség megállapításra mentem, végig gondozta a terhességem és most a másodikkal is hozzá megyek. Nem bratyizunk, nincs semmi extra, de ha kell, eltudom érni e-mailben és 1-2 órán belül válaszol, ha gond van, még aznapra behív. Szerintem ez a fontos, illetve hogy biztonságban érezzem magamat/magunkat és választ kapjak a kérdéseimre.
Nálunk szintén 26 ezer egy alkalom + genetikai, plusz nipt, plusz stb.
Magánban sem mindegy azért hova megy az ember.
De sajnos a legtöbb állami intézetben futószalag van, vagy elavult eszközök stb.
És nekünk nincs jó tapasztalatunk az államival (pl másokéval összekevert leletek, 9.héten közölzék, hogy nincs szívhang-ja de mégis, azt nem kívánom senkinek amit átélsz egy ilyen pillanatban, a többit nem is
sorolom). Így magánba jártunk inkább.
végig.
Nekem magánban is a terhesség felénél derült ki, hogy elírták a taj számom, és teljesen más emberhez töltötték a leleteimet 😅🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Én ugyan jeleztem többször is, hogy semmit nem látok, amit a nőgyógyász töltött fel, csak a laborleleteimet, ő meg azt nem értette, miért nem látja a labor eredményeket… aztán az asszisztens mondta, hogy azert, mert amit a doki néz, az nem én vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!