Ha magán dokihoz járok, akkor is kell járnom SZTK-ba terhesgondozasra?
Kicsit megvagyok most zavarodva. Első babát várom, 12. hétben vagyok. Múlt héten a védőnő adott egy listát, hogy melyik héten mit kell emintéznem. Viszont én magán orvoshoz járok (tudja ő is), de mégis mondta (és listán is rajta volt), hogy kérjek időpontot az SZTK-s terhesgondozóba...
Kérdésem az lenne, hogy miért és hogy muszáj e?! Főleg, ha magán úton mindent is megnéznek.
Köszi előre is. 😊
A magándoki fogja irányítani a terhesgondozás menetét. Terhesség megállapításra sztk-ba mentem majd a fogadott orvosomhoz. Mivel rangos orvos a megyei kórházban is,így a genetikai ultrahangokat ingyen ott végezte el. Csak telefonáltam neki, és hívott is be. Én figyeltem mikor mit kell elintézni,és úgy kértem időpontot az orvosomhoz. Ha azt akartam, hogy csak a babára nézzenek rá, akkor babamozira mentem. Nagyon tapasztalt 40 éves tapasztalattal rendelkező szonográfus hölgyhöz. Árban ugyanott volt mint a magándoki, de képi mivoltában ég és föld ezért ezt választottuk. Tehát a gondozást a magándoki viszi, ha a babát akarom megnézni,megnézetni különösebb panasz nélkül csak kivancsisagból, akkor mozi. Ha bármi bajom volt, van akkor doki.
A védőnő csak bemutatókat írt nekem, illetve szokásos módon mindig súly,vérnyomást mért, beszélgettünk.
3-as, 4-es köszönöm nektek is. 🙂
Genetikait sajnos nem végez az én orvosom, viszont nevet és telefonszámot (ajánlásként) rögtön kaptam tőle, a védőnőm is jókat mondott arról az orvosról; így felhívtam és tegnap már túl is voltam a genetikain. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!